torsdag 15 december 2011

En av mina favorittecknareNär Taschen-boken "Krazy Kids' Food!" av Dan Goodsell & Steve Roden kom ut 2002, blev jag lycklig. Det verkade som att bokens författare hade samma estetiska smak som jag. I boken fanns även en länk till Goodsells hemsida "The imaginary World", med tusentals scanningar av saker han tycker är snygga. Jag kontaktade honom och hälsade på honom i Los Angeles 2005. Jag körde det gamla "göra en intervju"-tricket, för att få träffa honom och se hans samlingar i 3D. Intervjun finns bara i ett anteckningsblock hittills, får se om jag gör något ordentligt av den någon dag. Jag frågade i alla fall Dan vem som var hans favorittecknare och han svarade Warren Kremer. Namnet var bara vagt bekant för mig. Jag mindes att han tecknat serier och framsidor till Katten Nisse. När jag gjorde min research, insåg jag hur grym han var.

2 kommentarer:

  1. Sitter med "In the studio" och vill våldgästa varje tecknare i den bara för att fingra på deras samlingar...

    http://books.google.se/books?id=nG5j0OPA768C&printsec=frontcover&dq=in+the+studio&hl=en&sa=X&ei=3YbsTqzNF6Kk4ASEhcWcCQ&redir_esc=y#v=onepage&q=in%20the%20studio&f=false

    SvaraRadera
  2. Tjena Simme! Min pojkvän (och jag) är enorma fans. Nu tänkte jag fråga, om det är möjligt att få en signad bild på ditt skivomslag "att leva med skammen"? Hade nämligen tänkt att ge det till pojken i julklapp, vet att han skulle bli överlycklig! Självklart får du en peng för det! :)

    God jul!

    SvaraRadera