tisdag 21 februari 2012

Jag fattar inte!Jag förstår inte hur en kvadratdecimeter kan innehålla en liter. En 1-litersmjölkförpackning ser ju ut att vara minst två kvadratdecimeter.

Kubikdecimeter menar jag förstås.

5 kommentarer:

 1. Att det skulle vara två kvadratdecimeter ser det bara ut som för att du vill tro att sidan är ca 1 dm bred, fast den kanske bara är 8 cm eller liknande och inte är 2 dm hög som ögat vill tro men kanske 16 cm. Med de små skillnaderna blir det lite mer än än en kvadratdecimeter och sen får man ju alltid räkna bort lite av paketet som är tomt.

  - D. E.

  SvaraRadera
 2. Kollade måtten på mitt juicepaket nu (som har samma mått som ett sådant mjölkpaket du visar på bilden) och på det var sidorna 7 cm och höjden upp till där den ändrar form 19,5 cm vilket resulterar i 0,9555 dm^3 (nästan en kvadratdecimeter) + den övre delen som vad jag vet brukar vara tom.

  - D.E.

  SvaraRadera
 3. Jag vill bara påpeka att det faktiskt bara är kubikdecimetrar som kan innehålla mjölk. Kvadratdecimetrar är helt värdelösa på att innehålla saker.

  SvaraRadera
 4. En decimeter är längre än man oftast tänker sig, min ögonmåtts-dm är typ 8 sm har jag märkt. En kub med 1 dm sidor är rätt stor, exakt lika stor som ditt mjölkpaket faktiskt

  SvaraRadera