måndag 24 januari 2011

Manga! Simon G rekommenderar

För några år sen började jag läsa japanska serier. Det finns ett fåtal böcker som är bra och översatta till engelska. Jag kan rekommendera dessa:


Doing Time av Kazuichi Hanawa
Självbiografisk serie om en kille som sitter i fängelse. Han samlar på skjutvapen och den japanska lagen ser inte med blida ögon på vapeninnehav.

Disappearance Diary av Hideo Azuma
Självbiografisk serie om en uteliggare. En serietecknare börjar supa och pallar inte jobba eller leva familjeliv. Flyr hemmet och äter mat ur soporna.

Oishinbo av Tetsu Kariya och Akira Hanasaki
Serier om mat. Finns i massa olika volymer. Handlar om en matskribent med en komplicerad relation till sin far som är ordförande i en exklusiv gourmetklubb. Extremt insnöat. Förändrade min syn på mat.

A drifting life av Yoshihiro Tatsumi
850 sidor tjock självbiografisk serieroman om en tecknares ganska händelselösa liv.

4 kommentarer:

 1. Azuma är en mästare, det var han som pionjerade lolicon-manga i japan, i Sverige känt som barnpornografi.

  SvaraRadera
 2. Har du läst Disappearance Diary?

  SvaraRadera
 3. Thanks. Will check them out...I like Japanese literature. I am fascinated by the way they describe stuff. Totally poetic.

  SvaraRadera
 4. nä, jag fick reda på Asuma rätt nyligen. Jag har en asbisarr serie av honom som handlar om en kille som är ihop med en tjej vars hela familj ser ut som henne. Så när han är hemma hos henne och hon står och strippar vet man aldrig om det egentligen är mamman, pappan eller storebror. Vad jag har förstått var det den som var den första barnporren.

  SvaraRadera