lördag 2 februari 2013

Nytt avsnitt: Arkiv Samtal del 30! Adam Svanell gästar!

Nu kommer avsnitt 30 av min podcast Arkiv Samtal.

Lyssna på iTunes här!

Om du inte har tillgång till iTunes kan du lyssna direkt på nätet här.

Har du en Android-telefon kan du lyssna genom att ladda ner appen BeyondPod. Har du en iPhone lyssnar du lätt via iTunes.

Om ingen av förslagen ovan funkar för just dig, får du ladda ner iTunes till din dator.Denna vecka: Adam Svanell är gäst i "studion". Vi reder ut den sanna historien om hur ordet "kaffegök" hänger ihop med att bajsa på sig. Vi pratar om "En himla många program" och "Tornado". Avsnittet avslutas med en lång skrattfest där Adam analyserar radarparet Gustav & Granberg, hjärnorna bakom humorsatsningen zip.to/vits

6 kommentarer:

 1. Nationalencyklopedin:

  kaffegök, kaffekask, gök, en blandning av kaffe och brännvin eller cognac. Namnet återgår på en folktro att göken vid sin ankomst är en "dårfågel". Om man är fastande när man första gången för året hör göken gala blir man "dårad" därav, dvs. förhäxad, vilket oftast sägs yttra sig som diarré. För att undvika detta brukade man förr, vid den tid när göken börjar gala, vid uppvaknandet genast som profylax ta en sup, vilken kallades "en sup för göken" eller "fågelsupen". När kaffet slog igenom som folkdryck och man ofta kombinerade det med sprit gick benämningen över på en sådan blanddryck, först en som togs i samma syfte, men när övertron bakom denna försvunnit blev kaffegök en bland talrika synonymer till kask, uddevallare m.fl.

  SvaraRadera
 2. tack för en trivselpod! / myspace.com/biffenochstolf

  SvaraRadera
 3. Jag har erfarenhet av sk "blue balls" och ska förklara hur det går till. För att få blue balls krävs att du har ihållande stånd under en längre tid, utan att få utlösning. Man måste alltså mer eller mindre ha konstant stånd i en halvtmme eller mer för att börja få ont i pungen. Det är väl därför det är vanligast bland unga människor. Tänk en 15-årig kille som ligger och "hånglar" med en tjej i två timmar, kysser, känner på tuttarna - men utan att få komma till. När killen sen satt sig på sin moped och är på hemvägen från sin tjej börjar han få extremt ont i pungen, en smärta som strålar ut mot magen och ryggen. Detta tillstånd kan mildras något om mopedkillen smeker sig själv till utlösning. Detta är "Blue balls", det existerar. Men ens pung blir inte blå.

  SvaraRadera