torsdag 20 juni 2013

Mysteriet med påsarna

I min ungdom lyssnade jag väldigt mycket på rapparen Ice-T. I låten New Jack Hustler från 1991, nämner han att han har "so much cash, gotta keep it in Hefty bags".

Först trodde jag att en hefty bag var en REDLINE® ZIP LOCK RECLOSABLE BAG. Jag blev förvirrad av ordet "hefty" och tänkte att det nog hade med det svenka ordet "häfta" att göra.



I tjugoårsåldern kom jag i kontakt med narkotika och märkte att ingen använde ordet "hefty bag" om zip lock-påsar. Jag slog upp ordet hefty och såg att det betydde "rejäl" eller "kraftig". Då tänkte jag att Ice-T rappade om soppåsar av den krafigare sorten.

Under min senaste amerikaresa såg jag en återförslutningsbar hushållspåse av märket Hefty®.



Jag blev återigen förvirrad. Jag googlade Hefty och upptäckte att det var ett varumärke som tillverkade alla möjliga typer av påsar. Soppåsar, sopsäckar, zip lock-påsar och mycket mer. Jag vet alltså fortfarande inte vilken typ av påse Ice-T rappade om.

3 kommentarer:

  1. Lil Wayne är värre, han behöver en matkasse från matvarukedjan Winn-Dixie för att få plats med alla pengar.

    SvaraRadera
  2. Hefty ar mest kanda for sina sopsackar (medan Ziploc ar forknippat med aterforslutningsbara pasar) sa det ar formdligen en sopsack Ice-T rappar om.

    SvaraRadera