Wald Entertainment AB

Wald Entertainment AB
Nu på Spotify! Missa inte att lyssna på min första standupspecial "En Slapp Timme", som enligt Gefle Dagblad är ”farligt rolig” och enligt Dalarnas Tidningar ”spränger gränserna för vad som är humor”. Finns på Spotify och iTunes! In och lyssna! Sök efter "En slapp timme" på alla ställen, eller klicka på bilden för länk!

måndag 24 juni 2013

En förhistorisk Simon GEn "Big little book" med Scrappy som jag budade hem från eBay.

När jag upptäckte Scrappy 2004, hade jag redan börjat teckna ett självporträtt som var inspirerat av "Golden Age"-tecknad film. Jag häpnade över hur snyggt allting med Scrappy var och blev intresserad av figurens skapare Dick Huemer. Han jobbade för olika animationsföretag bl.a. Fleischer, Charles Mintz (där han skapade Scrappy) och Disney.

Jag har läst en tjock Disney-biografi av Neal Gabler och i källförteckningen (under rubriken "Unpublished manuscripts and articles") nämns någonting som verkar vara Dick Huemer's opublicerade memoarer: "Huemer, Richard, Recollections of Richard Huemer. 1969. Special Collections, Young Research Library, UCLA."

David Liljemark tipsade om att Kungliga "KB" biblioteket kanske kan hjälpa mig att komma över kopior av texten. Ska ta tag i det där någon dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar