torsdag 18 augusti 2011

Var är mina Froot Loops?Jag gillar att äta färgglada flingor. Froot Loops är en favorit. I Sverige går det bara att få tag på den typen av flingor i importbutiker med hutlösa överpriser. Jag vet inte ens om det går att få tag på riktiga Froot Loops på English Shop i Söderhallarna längre.

Igår såg jag för första gången i mitt liv flingor i en vanlig svensk matbutik (Hemköp) som inte gick i brunskala. Det var Kellogg's Froot Loops. Produkten verkade inte vara speciellt framtagen för den svenska marknaden, utan det verkade röra sig om någon sorts samproduktion. Det stod på flera olika språk på kartongen. Först tyska, sen några andra språk och till sist svenska.

Nu till chocken. Flingorna var inte lika färgglada som den amerikanska versionen. Inte ens på förpackningen. Säljtexten skröt med "naturliga färg- och smakämnen". Vad i helsike?! Det var bara tre olika färger och dom var så dassiga att det enbart rörde sig om kulörer strax utanför brunskalan.

Fotot ovan föreställer originalprodukten och dess vackra färger.

4 kommentarer:

  1. jo de ser ju coola ut men de är ju näst intill oätbara.

    SvaraRadera
  2. Det finns en version på den svenska marknaden som heter Shoprites fruity floats. Verkar ha fler färger smak känner jag inte till. Har hittat i amerikahyllan hos bland annat Citygross och Ica Maxi

    SvaraRadera