söndag 21 augusti 2011

Mer pundiga serietidningsframsidorAtlantic Special #4/1978 är en klassisk serietidning i min värld. Jag köpte den på loppis när jag var liten. Den bär rubriken "Fantastiska Fyran besegrar Molekylmannen". Tack för den "spoilern", Atlantic. Försökte dom vara roliga? Jag tror inte att den sortens humor fanns på den tiden. Återstår gör bara teori B: Alla inblandade i utgivningen var dumma i huvudet.

"Ni kan väl ändå inte avslöja vem som vinner redan på omslaget. Det tar ju bort en del av spänningen". Förmodligen fick redaktionen en del brev och kommentarer av den typen. Lyssnade Atlantic på det örat? Nej, tre år senare gav dom ut Atlantic Special #7/1981 med rubriken "Daredevil besegrar Terrax!" Här "hottade" dom upp titeln med ett utropstecken, dessutom.Året därpå lades Atlantic Special ner. Den sista titeln blev #4/1982: "Spökryttaren överlistar Satan! (Med X-männen)"

6 kommentarer:

 1. Den övre bilden ser lite ut som en fitta. :)

  SvaraRadera
 2. Men då dyker ju den nya frågan upp: hur kunde någon med så veka krafter som Daredevil besegra Terrax, tämjaren?

  SvaraRadera
 3. Jag har inte den tidningen, men jag gissar på att Daredevil överlistade Terrax. Greppet att på utsidan berätta på vilket sätt någon besegrade sin fiende, sparade Atlantic Special till la grande finale på sin utgivning.

  SvaraRadera
 4. Åh! Där är ju den igen. Hur gick det med att få tag i Stefan Lövesjö och ställa honom till svars?

  SvaraRadera
 5. Jag försökte ringa honom ett par gånger, men gav upp efter ett tag när han inte svarade. Jg borde försöka igen.

  SvaraRadera