Jag gillar dom som finns i vissa müslisorter. Tror det är Macadamia. Ser åtminstone ut så.
Cashewnötterna är också en favorit, men man blir så mätt av dom så himla snabbt känns det som. Annars brukar chilinötter, ibland tillsammans med russin, få min smaklökar att jubla. Fast jag har inte riktigt hittat en sort som jag åt för flera år sedan som hade ett riktigt tjockt skal och en god kryddning, dom jag hittar nuförtiden har ofta tunnare mer luftiga skal och är inte särskilt starka.
Min lista blir nog: 1. Chilinötter (+russin ibland) 2. Cashew 3. Macadamia
Ahhh...I used to be a champion groundnut eater as a kid...especially the one still in shells. I loved "cracking" them open and seeing if there would be three or two in them or finding deformed ones. Unfortunately, I was banned from eating buts cos I used to be allergic to something and the doctor thought it was the nuts, so I stopped eating them for years. Now I am back to eating them again, but its not the same. Plus, you can't get the freshly cooked ones that are still in shells...its a tragedy.
Small fact about cashew nuts: Did you know that the cashew fruit produces some sort of acid (can't remember name now, anyway,) burns like hell, and in the old days, people in Africa and Brazil used to use it to draw tattoos on their bodies? This is because when the burn heals up, it gets a certain colour like a tattoo.
VESSLAN - En standupspecial av Simon Gärdenfors NU PÅ YOUTUBE!
Min nya sitcom!
Avsnitt 1-5 nu på Youtube! Klicka på bilden för att se!
Kontakt
Boka Simon G genom att maila gardenfors@email.com
Twitter/Instagram: @gardenfors
Min standup på Spotify!
Nu på Spotify! Missa inte att lyssna på min första standupspecial "En Slapp Timme", som enligt Gefle Dagblad är ”farligt rolig” och enligt Dalarnas Tidningar ”spränger gränserna för vad som är humor”. Finns på Spotify och iTunes! In och lyssna! Sök efter "En slapp timme" på alla ställen, eller klicka på bilden för länk!
Ny podcast varje lördag! Klicka på bilden för att lyssna på iTunes.
Köp "Död kompis" på nätet! Bara 119:- inkl. frakt!
Klicka på bilden för att köpa boken genom Bokus.
Se reklamfilmen för "Död kompis" här. Klicka på bilden!
"Död kompis" av Simon Gärdenfors
#1 på Bokus försäljningslista för tecknade serier!
"genuint rörande" –Expressen
"rak, intim och jävligt gripande, helt enkelt. [...] Kan det bli bättre?" –Helsinborgs Dagblad
"Jag skrattade högt, grät, begrundade." –Rodeo.se
"jag hatar att svänga mig med geni-epitetet. Men det här är ju fan det." –strambergare.wordpress.com
"Orimligt starkt." –Piruett.se
"Simon Gärdenfors nya bok är snygg som en psykedelisk Hubba Bubba-förpackning. Och så sorglig att jag oroar mig över att sabba det fina papperet med tårar." –Fredrik Strage
"fick mig att gråta flera gånger." –Elin Unnes
"Boken är fantastisk." –Ika Johannesson
"Jag har aldrig sett en vackrare bok i hela mitt liv." –hjaelte.wordpress.com
"Stort" –Aftonbladet
"Ett av de mest solida verken jag sett" –Litteraturmagazinet
"En bok som är lika fantastisk som den är snyggt formgiven. […] Har du aldrig läst en serieroman är det med den här du ska börja. För det här är på alla sätt och vis ett praktverk!" –Nya Wermlands-Tidningen
"Simme G:s nya bok är det bästa han gjort, med råge. Ett måste!" –Mats Jonsson
"Boken är fantastisk på alla sätt." –Martin Kellerman
"På allas läppar: #1: Död kompis av Simon Gärdenfors." –Metro
Köp Simon G-saker via min nätbutik!
Klicka på figuren för att komma till min concept-store!
Digga!
Köp mig!
Köp "Simons 120 dagar" eller någon annan av mina böcker genom att klicka på bilden!
Jag gillar dom som finns i vissa müslisorter. Tror det är Macadamia. Ser åtminstone ut så.
SvaraRaderaCashewnötterna är också en favorit, men man blir så mätt av dom så himla snabbt känns det som. Annars brukar chilinötter, ibland tillsammans med russin, få min smaklökar att jubla. Fast jag har inte riktigt hittat en sort som jag åt för flera år sedan som hade ett riktigt tjockt skal och en god kryddning, dom jag hittar nuförtiden har ofta tunnare mer luftiga skal och är inte särskilt starka.
Min lista blir nog:
1. Chilinötter (+russin ibland)
2. Cashew
3. Macadamia
Jag tror tt det är hasselnötter som är vanliga i müsli. Dom är ganska lika macadamia när dom är skalade.
SvaraRaderaAhhh...I used to be a champion groundnut eater as a kid...especially the one still in shells. I loved "cracking" them open and seeing if there would be three or two in them or finding deformed ones. Unfortunately, I was banned from eating buts cos I used to be allergic to something and the doctor thought it was the nuts, so I stopped eating them for years. Now I am back to eating them again, but its not the same. Plus, you can't get the freshly cooked ones that are still in shells...its a tragedy.
SvaraRaderaSmall fact about cashew nuts: Did you know that the cashew fruit produces some sort of acid (can't remember name now, anyway,) burns like hell, and in the old days, people in Africa and Brazil used to use it to draw tattoos on their bodies? This is because when the burn heals up, it gets a certain colour like a tattoo.