tag:blogger.com,1999:blog-5021830509956732077.post2311483057939404412..comments2024-03-28T13:03:05.483+01:00Comments on Simon Gärdenfors: Dom här nötternaSimon Ghttp://www.blogger.com/profile/02177707735085142736noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-5021830509956732077.post-38976616382824131322010-10-24T00:35:11.556+02:002010-10-24T00:35:11.556+02:00Ahhh...I used to be a champion groundnut eater as ...Ahhh...I used to be a champion groundnut eater as a kid...especially the one still in shells. I loved "cracking" them open and seeing if there would be three or two in them or finding deformed ones. Unfortunately, I was banned from eating buts cos I used to be allergic to something and the doctor thought it was the nuts, so I stopped eating them for years. Now I am back to eating them again, but its not the same. Plus, you can't get the freshly cooked ones that are still in shells...its a tragedy.<br /><br />Small fact about cashew nuts: Did you know that the cashew fruit produces some sort of acid (can't remember name now, anyway,) burns like hell, and in the old days, people in Africa and Brazil used to use it to draw tattoos on their bodies? This is because when the burn heals up, it gets a certain colour like a tattoo.Waffarianhttps://www.blogger.com/profile/06039619178621668954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5021830509956732077.post-25753310268465867312010-10-23T16:07:41.877+02:002010-10-23T16:07:41.877+02:00Jag tror tt det är hasselnötter som är vanliga i m...Jag tror tt det är hasselnötter som är vanliga i müsli. Dom är ganska lika macadamia när dom är skalade.Simon Ghttps://www.blogger.com/profile/02177707735085142736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5021830509956732077.post-79026990878935095262010-10-23T15:13:43.459+02:002010-10-23T15:13:43.459+02:00Jag gillar dom som finns i vissa müslisorter. Tror...Jag gillar dom som finns i vissa müslisorter. Tror det är Macadamia. Ser åtminstone ut så. <br /><br />Cashewnötterna är också en favorit, men man blir så mätt av dom så himla snabbt känns det som. Annars brukar chilinötter, ibland tillsammans med russin, få min smaklökar att jubla. Fast jag har inte riktigt hittat en sort som jag åt för flera år sedan som hade ett riktigt tjockt skal och en god kryddning, dom jag hittar nuförtiden har ofta tunnare mer luftiga skal och är inte särskilt starka.<br /><br />Min lista blir nog:<br />1. Chilinötter (+russin ibland)<br />2. Cashew<br />3. MacadamiaDavidhttps://www.blogger.com/profile/08498634290465325590noreply@blogger.com