torsdag 11 juli 2013

Vad tycker du själv är det uppstickigaste du gjort under året?Nina Åkestam.

"Vad tycker du själv är det uppstickigaste du gjort under året?

– Jag skriver och debatterar om sånt som brukar dra till sig mycket diskussion, som feminism och kapitalismkritik, men intressant nog är den debatt jag kommer minnas mest från det här året den som följde efter att jag i ett inlägg hade kallat Simon Gärdenfors bortskämd eftersom han inte problematiserar sitt narkotikaanvändande."
Utrag ur tidskriften Shortcut - smarta vägar i karriären.

Läs mer om debatten här.

3 kommentarer:

 1. Förvirrande. Fick för mig hon kallade dig bortskämd på grund av bidragstagandet och inte med narkotikabruket i fokus.

  SvaraRadera
 2. Hm. Det är ju ganska "svårt" att få stipendier, även för duktiga kulturskapare. Att Siimon får så mycket visar att han är grym på det han gör.
  Verkar som Nina är en sådan som tycker att marknaden helt och hållet ska ta över kulturen. Det tycker jag är bajs.

  SvaraRadera
 3. Richard vadd får dig att tro att Nina tycker så?

  Resten av citatet fortsätter:
  "Det gjorde folk jättesura. Och jag var lite klantig, min tanke var egentligen inte att kritisera Simon eftersom den riktiga diskussionen inte handlar om en person. Jag tycker överlag att det är supermärkligt att människor som anser sig vara politiskt medvetna och köper ekologiska ägg kan ta droger på fest och inte se hur osolidarisk den handlingen är. Hur många människor dör för att vi i västvärlden ska få en kick? Det skulle jag vilja att det pratades mer om. Även om många verkar tycka att det är jobbigt. "

  SvaraRadera