måndag 22 juli 2013

Jag samlade på läsketiketter

När jag gick i mellanstadiet gick det en dansk strippserie i Sydsvenskan som hette Poeten. I en stripp var det en som ville att Poeten skulle titta på hans samling av öletiketter. Skämtet gick ut på att detta skulle vara det tråkigaste som gick att föreställa sig.Jag bad mina föräldrar förklara skämtet. Jag tyckte det verkade svinkul att samla på etiketter. Den dagen började jag samla på läsketiketter. Jag la flaskorna i blöt och drog sedan av etiketterna och la dem på tork, för att sedan katalogisera dem i fotoalbum.

För något år sen hittade jag min gamla samling av läsketiketter. Jag måste haft otur med designens tidsanda (jag tror jag samlade runt 1990) för alla etiketterna var fula som stryk.

Igår på Degeberga samlarmarknad hittade jag ett stånd som sålde gamla läsketiketter. Jag köpte en "PASS OPP! Aprikos" från Heines för tio kronor.

3 kommentarer:

 1. Har ar en ide till ett TV-program du borde pitcha till typ Kanal5: kor en svensk variant av den amerikanska serien "American Pickers" dar du aker omkring pa den svenska landsbygden och fyndar oanande skatter. Maste finnas en massa tokiga hoarders pa den svenska landsbygden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanonbra idé, go for it Simon!

   Radera
 2. De där albumen skulle man ju vilja se bilder på. 1990-talet (och kanske än mer 80-talet) var ju en veritabel topp för läsk, både smakmässigt och estetiskt. Sedan kom ju Förmyndarsverige på den bisarra idén att det på något sätt kunde vara farligt för barn att dra i sig självlysande kemikalieblandningar och förbjöd en mängs tillsatser och färgämnen.

  SvaraRadera