tisdag 11 oktober 2011

EUROP LIVS -ANär vi ändå är inne på ämnet, kan jag inte låta bli att ta upp klassiskern "EUROP LIVS -A", en butik i Malmös södra innerstad. Dom tog tyvärr ner skylten för ett år sen, men jag kommer aldrig att glömma detta namn. Jag kan inte komma på någon annan förklaring än den mest logiska: Dom gnuggade på bokstäver på skylten till butiken med det tänkta namnet "EUROPA LIVS". När dom dyra gnuggbokstäverna väl var fast, upptäcktes misstaget och ett litet "A" lades till med ett bindesträck i efterhand, för att på något sätt rätta till felet.

5 kommentarer:

 1. Förklaringen jag läst någonstans (kanske i tidningen Svensson?) är att de först hette Europ Livs och sen fick så många kommentarer om att "ni har glömt a:et på slutet" att de la till det. Fast på fel ord. Vansinnig skylt oavsett.

  SvaraRadera
 2. Jag har hört att dom inte fick heta europa livs för att det redan fanns ett europa livs i malmö. Det här var strax efter sverige gått med i EU så att ha europa med i namnet var vansinnigt populärt bland kioskägare eftersom man förstod att europa är framtiden.

  Senaste jag var i malmö för nåt år sen hade dom satt över ännu fler skyltar och heter nu europirop europköp, fortfarande ganska roligt !
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=396333378254&set=a.396333088254.190923.555788254&type=3&theater

  SvaraRadera
 3. Det här är uppenbarligen en skylt med många historier bakom.

  Versionen jag har hört flera berätta är att det vid ett tillfälle fanns två Europ Livs i Malmö. Tydligen var detta inte ok så någon i maktposition bestämde att en av affärerna skulle ändra namn. "Varför inte lägga till ett a, så är i alla fall en av skyltarna rättstavade?" sades det.

  Och ett A lades till.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker nog att Anonyms version låter troligast.

  SvaraRadera