måndag 5 maj 2014

Specialisterna tar över humorn i P3:s söndagarFrån vänster: Petrina Karlsson, Simon Gärdenfors, Anton Magnusson och Maria Grudemo El Hayek. Foto: Erik Klarén.

Här är pressmaterialet till vårt nya radioprogram som har premiär nu på söndag. Kommer även att släppas som poddar.


Den 11 maj är det premiär för ”Specialisterna” i P3. Under fem veckor får vi följa ett relationsdrama mellan fyra personer och en mans kamp för att legalisera syskonsex. Specialisterna utgörs av Petrina Karlsson, Simon Gärdenfors, Anton Magnusson och Maria Grudemo el Hayek.

– Specialisterna är en romantisk vulgär-sitcom i radioformat. Lite som TV-serien Seinfeld, fast ondskefull och med insprängda busringningar som kommenterar handlingen istället för insprängda standup-inslag som kommenterar handlingen, säger Simon Gärdenfors.

Om gruppen:

Anton Magnusson är rappare i duon Dubbel Trubbel och i kollektivet Rappare i samverkan. 2012 vann han Sveriges största rapbattle-turnering Vendetta och har tidigare medverkat i specialprogrammet om könsrock i Kobra på SVT. Anton kommer från Trelleborg men är bosatt i Malmö.

Simon Gärdenfors är komiker med ett förflutet som serietecknare och som rappare i bandet Las Palmas. För tillfället rappar han i duon Far & Son, samt har podcasten Arkiv Samtal. Som serietecknare har han gett ut böckerna Död Kompis (belönades med Stora Läsarpriset för bästa serieroman 2012), Nybuskis och Simons 120 dagar. Han har även tidigare varit redaktör för Svenska MAD. Simon kommer från Hjärup men är bosatt i Stockholm.

Maria Grudemo El Hayek är skådespelare och arbetar på Teater De Vill, producerar kvantitetsscenkonst i duon Manrea Productions samt pratar om sex i podden Lustprojektet. Maria kommer från Norrköping men är bosatt i Stockholm.

Petrina Karlsson är en aktiv komiker som skrivit manus för SVTs humorshow Robins och öppnat för stora namn som Johan Glans samt Maz Jobrani (US). 2013 blev hon utsedd till Årets nykomling på Svenska Standupgalan. Hon brukar även gästa satirprogrammet Tankesmedjan i P3 med hennes skadeglada skämt. Petrina kommer från Degeberga men är bosatt i Malmö.

Specialisterna sänds i P3 Sveriges Radio under fem söndagar kl. 16.03 med start den 11 maj.

Pressbild:
Petrina Karlsson, Simon Gärdenfors, Anton Magnusson och Maria Grudemo el Hayek. Foto: Erik Klarén.
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3250996_2048_1365.jpg

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Angelika Vaskevitch, pressansvarig P3
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Äääntligen! En frisinnad kaoskärleks-attack på svänsk radio! :)
  Du är kul Simme G.

  SvaraRadera
 3. Angående att man inte kunde vara kompis med en melon enligt hon på frukt- och gröntavdelningen:

  https://vine.co/v/hJJ2e9vIBU7

  SvaraRadera