torsdag 15 maj 2014

Idag ska Seth prata i Stockholm!Tid: torsdag 15 maj kl 19
Plats: Projektrummet, Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, Stockholm
Språk: engelska
Gäster: Tom Devlin och Peggy Burns från Drawn & Quarterly och serieskaparen Seth

Kanadensiska Drawn & Quarterly är en av världens ledande förlag för alternativserier och grundades 1990 i Montreal. Det är i mångt och mycket Drawn & Quarterly som har satt Kanada på världskartan när det kommer till serier genom serieskapare som Julie Doucet, Joe Sacco, Chris Ware och Seth.

Förläggarna Tom Devlin och Peggy Burns driver förlaget sedan 2000-talet och har inte bara förnyat förlagets utgivning utan har också gjort Drawn&Quarterly till ett ekonomiskt välfungerande förlag utan att tumma på den konstnärliga kvaliteten på förlaget.

Seth är född 1962 i Ontario och är en av Kanadas mest väletablerade serieskapare internationellt. Med sin nästintill perfekta tuschlinje är han kanske mest känd för sin fejkade självbiografiska serieroman It`s a Good Life, If You don`t weaken.

Välkommen till ett samtal om seriens utveckling i Kanada, om konstnärliga likheter och skillnader mellan våra länder och om framtidens möjligheter för seriekonsten.
Samtalet leds av serieskaparen och Galagoförläggaren Mats Jonsson.

I samarbete med Galago förlag och Stockholms Internationella Seriefestival


För mer information kontakta projektsamordnare för formområdet inom Iaspisprogrammet, Annika Björkman ab@iaspis.se

4 kommentarer:

 1. Att nämna drawn & quarterly utan att nämna Joe Matt och Chester Brown känns ju inte helt ok. Föressten Simon, har du läst Scott Russo's helt underbara spoof-serie om dessa kanadensiska serieskapare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, var kan man hitta denna Russo-serie?

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jag har den inscannad. Kan maila den till dig i jpg format nu.

  SvaraRadera