tisdag 26 juli 2016

Nytt avsnitt av Arkiv Samtal. Del 211! Armann Hreinsson gästar!

Nu kommer avsnitt 211 av min podcast Arkiv Samtal.Podcasten finns på iTunes, Acast, Podcaster och alla andra ställen där du hittar poddar.

Länk till ren mp3:a hittar du här!

Armann är rappare och hyfsat nybliven standup-komiker. Jag försöker även desperat sälja in att han har ett avslappnat förhållande till n-ordet.

Man kan donera pengar till podden på www.patreon.com/arkivsamtal

Twitter: @gardenfors
#arkivsamtal
Instagram: @gardenfors
Snapchat: gardenfors
Facebook: Arkiv Samtal - eftersnackgruppen

3 kommentarer:

 1. Här har du en rapport om D-Vitamin... Källan här är Läkartidningen, men som du ser har dom riktiga referenser till riktig forskning (vad det nu är).

  http://www.lakartidningen.se/OldWebArticlePdf/6/6279/LKT0711s853_857.pdf

  För dig som gilla biografier borde du läsa den dubbla Nobelpris vinnaren Linus Paulings bok - A Life In Science And Politics. Kul läsning framför allt hans syn på C-vimin vilket vi människor inte kan skapa själva och därför är livsviktigt för oss.

  SvaraRadera
 2. Den där diskussionen om arvsskatt var ju smått efterbliven.

  Är man för någon form av privat ägande överhuvudtaget (vilket de flesta är) så följer det vanligtvis att var och en får bestämma vad hen vill göra eller inte göra med sina ägodelar.

  Införs 100 % arvsskatt ställs man bland annat inför följande dilemman:

  - Ska man beskatta endast arv (som är en form av gåva) med 100 % eller ska det bli förbjudet att skänka bort saker överhuvudtaget?

  - Ska staten godkänna vad föräldrarna ger sina barn för mat? Ohälsosam kost och dess följder är absolut något som påverkar en persons förutsättningar i livet.

  - Ska julklappar och födelsedagspresenter helt förbjudas? Eller ska de förstatligas standardiseras?

  - Om tekniken finns, ska foster genmanipuleras så att de föds med identiska genetiska förutsättningar vad gäller längd, muskelmassa, bentäthet, hudfärg, etc.? En kort person har ju definitivt sämre förutsättningar att bli basketspelare, och så vidare.

  - Är individuell personlighet något eftersträvansvärt ur jämställdhetssynpunkt?

  - Bör inte uppfostran av barn helt tas från de biologiska föräldrarna och överlåtas till staten, som förfogar över medel att helt säkerställa att inget barn ges bättre förutsättningar än någon annan?

  Och så vidare, och så vidare ...

  Jag vet förvisso att du har för vana att umgås med e-skadade tjugoåringar i pyjamas, men att du inte träffat NÅGON som kunnat komma med ETT enda bra argument mot hundraprocentig arvsskatt är fan frapperande. Ställ dig nu i hörnet och skäms, pojk.

  PS. Sri Lanka kallades Serendib av araberna, det har aldrig kallats Serendib av lankeserna själva. Att insistera på att Sri Lanka "egentligen" heter Serendib är ungefär som att insistera på att Sverige "egentligen" heter Routsi, eftersom det är vad finnarna kallar landet.

  SvaraRadera
 3. Ett inlägg i debatten kring bristen på D-Vitamin från en forskare och en docent: http://www.svd.se/brist-pa-d-vitamin-maste-tas-pa-allvar

  SvaraRadera