måndag 15 november 2010

En sammanfattning av Malmö

Sitter i på ett Veolia transport-tåg på väg från Malmö till Stockholm. Detta har hänt:

I fredags: Anlände med buss till Malmö svävarterminal. Det regnade. Tog mig till morsan som bor vid Potatisåkern. Sov middag. Vi hälsade på morfar på sjukan. Han har nyss fyllt 93 "bast". Min mor bjöd mig på lunch på Di Penco, kanske Malmös bästa restaurang. Jag åt en carpaccio bresoala. Fick en jävligt god citronpaj till efterrätt. Hälsade på min brorsa och hans familj. Lekte med hans barn och kollade på Svampbob. Gick på invigningen på seriefestivalen och drack öl på Zarathustra med en massa kompisar. Sov hos min mamma.

I lördags: Blev väckt av morsan lite för tidigt och blev först arg, men sen blev jag glad igen. Hälsade på mormor och fick godis av henne. Satt och sålde böcker hela dagen på seriefestivalen. Snackade med mina bordsgrannar, som var dom mangatecknande systrarna Batista. Åt en halloumirulle på "Jalla Jalla". Var på en fnissig förfest hos min kompis Max och rappade sedan på en svartklubb. Ösig spelning, mycket skoj. Festade vidare på Kontrapunkt och sov hos min bror (som åkt på semester med sin familj).

I söndags: Satt och sålde böcker på seriefestivalen. Köpte en massa fansin. Åt brunch med min gamle klasskompis Chrille Sandberg. Käkade kvällsmat på resturang "Asien" med Mikael Sol. Tigerräkor och Tigeröl. Drabbades av chinese restaurant syndrome. Tog en tupplur i brorsans lägenhet. Läste serier. Sov.

Idag: Åt en halloumirulle på Intergrill*. Alla andra falafelhak på Bergsgatan var stängda. Klockan var bara tio, elva nånting. Drack en americano och åt en chokladcroissant på den där lilla kaffebaren i ett hörn på Möllevångstorget. Kände mig ganska lycklig. Träffade min gamle kompis Ola av en slump i en affär där jag även hittade mint-Pez med Elvis-motiv som jag köpte. Spelade flipper på Nöjesmagasinet, eller vad det heter. No fear (det fanns en kvarglömd credit i det spelet) och Elvis-flipperspelet. Jag är ingen jättestor Elvis-fan, men jag gillar Jailhouse rock och några andra låtar. Packade och tog mig till tåget.

*Intergrill är ett av de sämre falafelhaken på Bergsgatan. Jag har inte testat allt, men min spontana topp-tre-lista blir:

1. Campus
2. jalla Jalla
3. Falafel No. 1

Campus vinner pga av sin otroligt coola skylt. Den föreställer Miss Pacman och Pacman med kungakrona. Dessutom ger ordet Campus schyssta associationer till risiga 80-talskomedier. Jag har glömt hur maten smakar där, men jag har för mig att den är smaskens. Anledningen till att jag valde Jalla Jalla igår, var att mitt minne antydde att halloumirullen är ännu bättre där. Falafel No. 1 är överskattat, men helt OK. Jag fattar verkligen inte grejen med Intergrill. Äckligt stelt bröd till att börja med. 50 Hertz gjorde en hyllningslåt till denna sylta för minst 4-5 år sen. Det är Frej som rappar och Emma "Otur" Bates som sjunger. Jag har frågat Frej om han menar allvar med att Intergrill är godast, och ja, han håller fast vid detta. Konstigt, hans favoritställe i Berlin serverade den godaste pitan jag ätit i hela mitt liv, så jag kan inte hävda att han saknar smak.

9 kommentarer:

 1. En uttömmande beskrivning. Extra nöjd eftersom jag snart kommer kunna hämta mina pizzor från Di Penco. Bra skit. Jäkligt kul att se dig.

  SvaraRadera
 2. Detsamma! Har mest käkat psta på Di Penco innan.

  SvaraRadera
 3. Tack för i lördags, sjukt roligt på N. Grängesbergsgatan!

  SvaraRadera
 4. Tack kungen2002! Det var sköj.

  SvaraRadera
 5. intergrill, fet låt. mindre fet video. var är det ifrån?

  SvaraRadera
 6. Ingen aning som gjort videon. Det dtår väl "By Steffe" eller nåt sånt i slutet.

  SvaraRadera
 7. När du ändå är inne på musik och Frej, eller när man så att säga talar om trollen:
  Har du något på g med Frej musikmässigt, dvs Far & Son?

  SvaraRadera
 8. Jag snackade med Per Hammar sist jag var i Malmö om Intergrill jag har för mej att han sa att dom bytat ägare o blivit dåliga numera.

  SvaraRadera
 9. Dom har aldrig varit bra. Jag åt där första gången 1996.

  SvaraRadera