onsdag 26 maj 2010

Kollar på TV

Jag är hos min mamma nu och det känns som sommarlov.

Efter att tidigare ha plöjt alla 60 timmar av the Wire, letar jag nu efter en ny teveserie att missbruka. Först tänkte jag följa några rekommendationer och välja "Freaks and geeks", men den fanns inte att hyra i min lokala videobutik. Jag har för dåligt nät för bekväm nedladdning. Min mamma äger två säsonger av Madmen, och den är det ju många som gillar. Problemet dyker upp när folk ska motivera vad som är bra med den.

- Dom röker inomhus!
- Jaha... Vilka manusförfattare ligger bakom?
- Dom röker liksom på jobbet.
- Är den rolig? Hur realistisk är...
- Dom röker på jobbet. Inomhus. Dom dricker också. På jobbet!

Jag tänker ge den en chans i alla fall. Säg till om någon har "Nollor och nördar" på dvd. Och kom ihåg: Det är inte tufft att röka. Att däremot våga säga nej, när alla andra i gänget röker, det är tufft.

10 kommentarer:

 1. Jag har Freeks and Geeks på datorn, kan bränna ut den åt dig och leverera på siesta om du skulle vilja ha den? Dock utan svensk text, om du kan leva utan det? Hör av dig här, på mail: herptomax@hotmail.com eller på 0701-449247
  Ha de!

  SvaraRadera
 2. Schysst! Jag ringer dig.

  SvaraRadera
 3. Gillar man "utbildningskomedier" så är Freaks and Geeks en riktig höjdare!

  SvaraRadera
 4. Tuffast av alla former av rökning är Fraggelbergsrökning. Då säger inte en käft nej.

  /P

  SvaraRadera
 5. Du ska kolla på Breaking Bad. Handlar om en high school lärare som får cancer och börjar tillverka crystal meth tillsammans med en gammal loser elev för att ha råd med vårdkostnaderna.

  De är inne på tredje säsongen nu!

  SvaraRadera
 6. Homicide, har du klämt alla de avsnitten?
  Din kollega H. Fahl gav f.ö. "Galne Pöjka'" den sågning den förtjänar, för en tid sedan.
  mvh /Gaylord Styvens

  SvaraRadera
 7. Tittar man på Mad Men för att dom röker inomhus och dricker på jobbet har man nog inte förstått budskapet i serien. Mad Men handlar nämligen om livet och hur det egentligen är, på ett rakt och ärligt sätt, utan överdrifter och orealistiska utsvävningar. Under den välpolerad ytan och de kontrollerade ansiktsuttrycken pågår en psykologisk och känslomässig rörelse som är fullkomligt absorberande när man väl kalibrerat sina tv-tittarsinnen för att läsa av den. Att miljön är en stilstudie i 50-talsmöbler och snygga kostymer samt att den vackraste skådespelerskan någonsin, Christina Hendricks, spelar rollen som Joan, gör inte det hela sämre. Det bästa, eller kanske det mest fascinerande, med serien är att man upptäcker att inget egentligen har förändrats på 50 år; Don och Betty Draper finns i de flesta förortsvillor i Sverige idag. Skillnaden är bara att Bettys frustration inte bottnar i hennes uttråkade och understimulerande hemmafruliv utan i paniken som uppstår när man försöker få ihop vardagen bestående i dubbelarbete, curlande av barn, träningspass på gymmet, skapandet av det perfekta hemmet samt författandet av überlyckliga facebookstatusar för att alla ska förstå vilket fantastiskt och perfekt liv man lever....på ytan i alla fall. Vad maken gör under tiden, vet alla som sett ett avsnitt av Mad Men.

  SvaraRadera
 8. Six feet under
  Twin Peaks
  och Riket (von triers version. inte den amerikanska.)

  Av dessa tre måste nog Six feet under få första platsen eftersom den hade ett jievvligt bra sista avsnitt.
  Många serier har så otillfredställande slut... :/

  SvaraRadera
 9. Simme: Svenska Hjärtan!! Vi har boxarna.
  fam. Gaylord Styvens

  SvaraRadera
 10. Green Wing är sjukt bra, även Undeclared!

  SvaraRadera