Wald Entertainment AB

Wald Entertainment AB
Nytt avsnitt av min sitcom "Mina problem" finns nu på Youtube. Klicka på bilden!

fredag 31 januari 2014

Film från pizza-turnén med Far & Son





Nu släpper Far & Son en liten film från vår Pizzaturné. Turnén fortsätter snart. Var vill du se Far & Son spela live? Vi lottar ut totalt 100 backstagepass till de som delar inlägget på vår Facebooksida och taggar en festival eller klubb där pizzaturnén borde dyka upp!

torsdag 30 januari 2014

Burgercopy i Kambodja

Nu har även Burgercopy's egen Jocke Boberg dykt upp i Kambodja. Jag och Frej har ett tätt samarbete med honom och Nils Dunsö som ni också kan se på den här lilla filmsnutten.



Klicka här för att se rörlig bild!

onsdag 29 januari 2014

Jag ska köra med snäll humor



Oslipat: Snäll humor -när stötande komiker blir stöttande
Hur låter det när Aron Flam skojar snällt? Det får du reda på när Oslipat bjuder in till specialkvällen Snäll humor.

Den här kvällen tävlar ett gäng komiker om att göra godhjärtad humor. Det är komiker som ofta och gärna leker med gränser, provocerar och utmanar tabun. Ikväll är deras uppgift är att leverera rolig humor där de inte får vara taskig mot någon, inte ens sig själva.

För att säkerställa att humorn inte gör någon ledsen kommer det att närvara en panel bestående av personer hämtade från olika lättstötta minoriteter och samhällsgrupper. En jury bestående av helt normala människor kommer att bedöma rolighetsnivån.

Följande komiker medverkar:
Aron Flam
Martin Soneby
Petrina Karlsson
Simon Gärdenfors
Ceciia Ramstedt

Insläpp 19.00

Kommentar : Biljett garanterar inte sittplats. Kom i god tid.
Plats : Babel, Spångatan 38, Malmö
Datum : onsdag 2 april
Tid : 20:00
Priser :
Entré: 130 kr
Studerande: 95 kr

Boka biljett här!

tisdag 28 januari 2014

Min utsikt



När jag var här 2008 skrev jag såhär på min dåvarande blogg:

Strand, bambu, palmer, fargglada drinkar... vi ar ett glatt gang killar och tjejer fran Sverige som lever klichesemesterliv i Kambodja. Varken ni eller jag vill att jag ska "semesterblogga" om det. Till mina slakingar och andra som fragat: Japp jag lever, och jag mar mycket bra.

Samma sak gäller 2014 minus tjejerna och minus släktingarna som frågat hur jag mår.

söndag 26 januari 2014

Top Cat Cinema



Idag bär det av till Serendipity beach. Jag ser fram emot att besöka Top Cat Cinema där. En "lounge" med snacks, filmer, pizza, datorspel och öl. Bra val av tecknad figur också. Top Cat.



lördag 25 januari 2014

Nytt avsnitt av Arkiv Samtal. Del 81! Bajs on the dancefloor med Adam Svanell!

Nu kommer avsnitt 81 av min podcast Arkiv Samtal.

Lyssna på iTunes här!

Om du inte har tillgång till iTunes kan du lyssna direkt på nätet här.

Har du en Android-telefon kan du lyssna genom att ladda ner appen BeyondPod. Har du en iPhone lyssnar du lätt via iTunes.

Länken nedan är också ett alternativ.

http://www.eufoni.se/as/pod/arkivsamtal_81.mp3



Jag pratar med Adam Svanell om groddar, sperma, Kalaspuffar, Rice Krispes, arbetet med låten "Bajs on the dance floor", 50 Hertz återförening, Reine i Tre Kronor, Villa Medusa och Paradise hotel.

fredag 24 januari 2014

Horan ska jobba med Suga och Kuk.



Kuk Harrell



Niall Horan

Kuk Harrell på Suga Wuga Entertainment är Justin Bieber's vokalproducent. Bieber planerar att spela in en låt med Niall Horan och de andra i One Direction. Ja, ni ser vart jag är på väg här. Horan kommer att jobba med Suga och Kuk.

torsdag 23 januari 2014

Vi gör musik

Efter denna tuk-tuk-färd är det musik som gäller. Har just byggt ett mickbås.

onsdag 22 januari 2014

Jag löpte amok



Igår anlände vi till Phnom Penh och en av de första sakerna vi gjorde var att sätta oss på en takservering mot floden. Jag drack den semesterrelaterade drinken Piña Colada och åt en amok med fisk. Det är något av Kambodjas nationalrätt och jag har längtat efter att äta den i flera år sen jag smakade den sist. Amok är curry som kokas i bananblad med kokosmjölk och galanga tillsammans med olika ingredisenser som fisk, tofu, bambuskott m.m. Gissar att denna rätt kommer att bli poppis i Stockholm snart.

tisdag 21 januari 2014

Cactus garden

Byter plan i Singapore. Har spelat In-flight Pac-man på planet. Nu äter vi nötter av märket Camel. Besökte nyss en utomhusdel av flygplatsen med över 100 sorters kaktusar. Drack en öl där. Flyga + väntan på flygplatser = ren njutning.

söndag 19 januari 2014

Jag, 2008



Jag, 2008.

Idag bär det av till Sihanoukville. Första gången jag besökte Kambodja var i mars 2008. Jag minns det som en väldigt lycklig tid. Jag hade just fått ett mindre genombrott som serietecknare/underhållare och insåg att jag nog inte skulle behöva ta ett tråkigt jobb eller fuska till mig bidrag på ett bra tag. Jag skrev ett mail till min ex-flickvän som innehöll meningen "Livet börjar vid 30."

Hjälp mig! Jag vet inte vad min idol heter!



En av mina största inspirationskällor som tecknare och formgivare är Trend Enterprises scratch 'n sniff stickers. Det är en specifik tecknare jag förknippar med dessa mästerverk. Jag har ingen aning om vem det är. Jag vill veta allt. Namn, ålder, tidigare verk och uppdrag. Kör fram godiset. Någon som vet?

Jag beställde just den här boken. Kanske finns svaret i den.

lördag 18 januari 2014

Nytt avsnitt av Arkiv Samtal. Del 80! Jenny Seth gästar!

Nu kommer avsnitt 80 av min podcast Arkiv Samtal.

Lyssna på iTunes här!

Om du inte har tillgång till iTunes kan du lyssna direkt på nätet här.

Har du en Android-telefon kan du lyssna genom att ladda ner appen BeyondPod. Har du en iPhone lyssnar du lätt via iTunes.

Länken nedan är också ett alternativ.

http://www.eufoni.se/as/pod/arkivsamtal_80.mp3



Jenny Seth berättar allt om en tragisk high five-olycka hon råkade ut för nyligen. Vi snackar även om att kräkas i vasken, värdighet och om att snubbla. Jenny talar ut om sitt lök-hat och berättar om hennes hennes favoritkex, med det skojiga namnet "B.J."

fredag 17 januari 2014

Simon G klar för Emmabodafestivalen 2014!



Ja, du läste rätt! Jag är bokad till Emmabodafestivalen i sommar. Jag kommer att köra mycket Las Palmas-låtar, men även hits från mitt soloprojekt Simon G.

Festivalen går av stapeln 22/7 - 26/7 2014.

torsdag 16 januari 2014

Dagen efter jag kommit hem till Sverige kör jag standup i Västerås

Om fyra dagar åker vi till Kambodja. Dagen efter jag kommit hem till Sverige kör jag standup i Västerås. Kul, va?

onsdag 15 januari 2014

"HAN SATT I FÄNGELSE I 27ÅR OCH FICK INGET RIS!!!!!!"



När Mandela dog skrev jag detta på sociala medier "Nej! Inte Uncle Ben. Han som gjorde så gott ris."



Detta gav upphov till många starka reaktioner och detta var nog den roligaste:

"MYCKET OSMAKLIGT NÄR MANDELA HAR DÖTT, MÅNGA MED HAN HAR DÖTT FÖR ATT VI SKALL FÅ LEVA I EN FRI VÄRLD,HAN SATT I FÄNGELSE I 27ÅR OCH FICK INGET RIS!!!!!!MEN DU KUNDE ÄTA GOTT UNDER TIDEN, ATT SEDAN SKÄMTA OM NÅGONS DÖD!!!DET FINNS ETT NORDISKT ORDSPRÅK;MAN KAN INTE ÄNDRA EN DÖD MANS RUNA...VI KOMMER I HÅG HONOM MED STOR KÄRLEK...DIG OCH DIN SJUKA HUMOR SKALL VI GLÖMMA....."

– Irene Carlsson, Facebook

Igår skickade Anton "Mr Cool" Magnusson en serie baserad på denna kommentar.





tisdag 14 januari 2014

Kommande gäster i Arkiv Samtal



I min hemmastudio. Foto: Isak Jansson

Har spelat in en massa poddar för att ha en buffert inför min utlandsresa som börjar om 6 dagar.

Här är en lista över kommande gäster i Arkiv Samtal.

18:e januari: Jenny Seth, journalist
25:e januari: Adam Svanell, journalist
1:a februari: Josefin Jinder, musiker
8:e februari: Isak Jansson, komiker
15:e februari: Petrina Karlsson, komiker
22:a februari: Josefin Johansson, komiker

måndag 13 januari 2014

Tillbaks på bibblan i Lund



Nu kom programbladet för Lunds stadsbibliotek i år. Där ska jag prata om mitt arbete som underhållare den 8:e april. Kul att vara tillbaks som gäst. Jag hängde mycket på det biblioteket i Lund som ung tonåring och läste gamla årgångar av Galago och Bild & Bubbla.

söndag 12 januari 2014

En helg i humorns tecken



Vad är det här? En proffsigare studio än jag är van vid... med årets nykomling på Svenska Standupgalan 2013: Petrina Karlsson. Berättar mer om det här snart!

lördag 11 januari 2014

Nytt avsnitt av Arkiv Samtal. Del 79! Hanna Fahl gästar!

Nu kommer avsnitt 79 av min podcast Arkiv Samtal.

Lyssna på iTunes här!

Om du inte har tillgång till iTunes kan du lyssna direkt på nätet här.

Har du en Android-telefon kan du lyssna genom att ladda ner appen BeyondPod. Har du en iPhone lyssnar du lätt via iTunes.

Länken nedan är också ett alternativ.

http://www.eufoni.se/as/pod/arkivsamtal_79.mp3



Jag och Hanna Fahl pratar om Japan, umeshu, sake, Tokyo, att flyga, ensamhet, parasiter, binnekemask, Donkey Kong, Ikea-apan, knarkande delfiner, sengångare, Jonas ark, King Kong, apan Ola, Bubbles, när Justin Beiber vaskade en apa, ap-posters, "fish out of water"-fenomenet, En prins i New York, The Guru, Manhattan Gandhi, Rob Schneider, Buylando, Shia LaBeouf vs Daniel Clowes, Golden Gai, Anpanman, Battle Royal och ett sandkorn av skam i ett hav av njutning.

fredag 10 januari 2014

"PIN-UP BILD" för barn



I Katten Nisse #2 1998 möts läsaren plötsligt av en "PIN-UP BILD". Allting blir plötsligt mycket förvirrande. Jag tror inte det finns någon som associerar ordet "pin-up" med någonting annat än snusk. Jag var 10 år när jag fick tidningen och kände mycket väl till begreppet "pin-up-tidning". Den ursprungliga betydelsen handlar väl om bilder som är till för att nålas upp på väggen, men att använda detta ord i Katten Nisse känns ungefär lika motiverat som att konsekvent säga "fitta" när man pratar om sumpmark. Alla förstår att det bäddar för missförstånd.

Jag har försökt analysera hur redaktionen på Atlantic förlags AB tänkte. Var det ett skämt som syftade på att Nisse är naken på bilden? Jag kom fram till att den rimligaste gissningen helt enkelt är att en eller flera på redaktionen var dumma i huvudet.

Kom att tänka på det här idag när Kolbeinn Karlsson tipsade om den här skojiga sidan.

torsdag 9 januari 2014

Ägget är glansigt i "pannan" och har en något bierstube-inspirerad look



Idag visar jag upp ännu en sak som legat i min frys lite för länge. Får jag fresta med ett öl-tilltugg? Skal: brunt. Äggula: gul. Äggbruna: brun.

För att locka kunder har man placerat ett ägg som ler och rodnar på förpackningen. Ägget är glansigt i "pannan" och har en något bierstube-inspirerad look med sin sin herrfilmsmustasch och sitt muntra sätt att höja sitt ölstop.

Jag gissar att detta är ett s.k. tusenårigt ägg. Om ni är nyfikna på smaken så hittar ni en gammal recension jag skrev om en liknande produkt här.

onsdag 8 januari 2014

Om 12 dagar: En musikalisk resa till Kambodja



Om 12 dagar åker jag med Frej och vår studio-man till Kambodja för att göra musik. Vi har varit där tillsammans förr och spelat in några av våra populäraste låtar i en bambuhydda i Sihanoukville. När Frej spelade in handklappar mm till låten "Far för en dag freestyle" hör man tydligt de kambodjanska syrsorna som kom med i beaten.

måndag 6 januari 2014

"Det är ju bara massmördare som samlar på saker i frysen"

I min senaste podcast snackar jag samlande med Måns Nilsson. Jag lyckas chocka besticksamlaren Måns, som uppskattar sin besticksamling till 10.000 enheter, genom att berätta om min samlig av godis mm. Det han förvånades mest över är att jag sparat glassförpackningar i frysen enbart på grund av samlaranledning.



Här är ett selektivt urval av estniska glassförpackningar jag sparat i min frys i ca 10 år.

söndag 5 januari 2014

Medeltida partykväll



Drack lite mjöd på medeltidsbaren Sjätte Tunnan i Gamla stan i helgen. Alltid röjig stämning och ibland bjuds det på medeltida underhålling.



Unni Håkansson fotode gänget vid tunnelbanan. Många på Sjätte Tunnan är lajv-klädda, men vi hade moderna kläder på oss. Man blir insläppt i alla fall.

lördag 4 januari 2014

Nytt avsnitt av Arkiv Samtal. Del 78! Måns Nilsson gästar!

Nu kommer avsnitt 78 av min podcast Arkiv Samtal.

Lyssna på iTunes här!

Om du inte har tillgång till iTunes kan du lyssna direkt på nätet här.

Har du en Android-telefon kan du lyssna genom att ladda ner appen BeyondPod. Har du en iPhone lyssnar du lätt via iTunes.

Länken nedan är också ett alternativ.

http://www.eufoni.se/as/pod/arkivsamtal_78.mp3



Jag sände radio med Måns Nilsson från "Anders och Måns" i gymnasiet. I veckans Arkiv Samtal pratar vi om MAD, Pac-Man, godisförpackningar, bestick, Så funkar det, Wallraff, kakor, Snobben, Klovn, Curb Your Enthusiasm, estniska glassförpackningar, tuggummi på tub, John Hughes och 80-tals-komedier.

fredag 3 januari 2014

Jag är intresserad av Mats Bexell



Illustrationerna på Butterick's skämtartiklar har alltid känts som en självklar del av populärkulturen för mig. De är utförda i en så proffsig stil att jag tog för givet att de var gjorda av en amerikan.

Jag blev därför lätt chockad när jag fick reda på att det var en svensk man som låg bakom dem. När vi skulle spela in det fjärde avsnittet av min talkshow "ZTV presenterar The Simon Gärdenfors skräp-kultur-show" (2008) gjorde jag lite research och fick till slut tag på tecknaren. Mats Bexell, som bor i Halmstad, ville inte medverka i programmet, men vi pratade en stund i telefon.

Han hade illustrerat förpackningarna till skämtartiklarna sedan 1982 och höll fortfarande på med detta. Han har även tecknat logotypen till Fun City i Varberg, en figur som uppmärksammats av bloggen "Hatgubbe".

Mats Bexell var även aktiv som serietecknare en kort period. Han skapade serien "Slim Slimsson" i tidskriften "Veckans brott" 1975. Denna serie handlade enligt Bexell om "två maffiatyper". Jag har letat mycket efter denna enligt uppgift "halvpornografiska" tidning, men den verkar vara väldigt svår att hitta.

När jag pratade med Mats Bexell 2008 sa han att pojken på förpackningarna inte hade något namn, men nyligen såg jag att han på Butterick's hemsida börjat kallas för "Bus-Bengan". Den vuxne blonde mannen på bilderna var enligt Bexell också namnlös och skulle föreställa "en äldre vuxen släkting". Detta verkar senare ha efterhandskonstruerats till att mannen är Bus-Bengans plastpappa "Mats-Ove" och presenteras på Butterick's hemsida under rubriken "Stabben". Ett uttryck jag tidigare enbart hört i Cornelis Vreeswijks "Brev från kolonien".

torsdag 2 januari 2014

Konsumtion att se fram emot 2014



RiFF RAFF

Musik

RiFF RAFF släpper sitt andra studioalbum "Neon Icon" den 28:e januari. Bland producenterna nämns DJ Mustard och Diplo. Första singeln "Dolce & Gabbana" har jag redan lyssnat sönder. Jag ser också fram emot nya låtar av Lil Debbie som jag började lyssna på igår.

TV

Tog ett tag för mig att fastna för Louis C.K.s TV-serie "Louie", men nu är jag taggad inför den nya säsongen som kommer i år. Ser även fram emot "Girls".

Film

Noah Baumbach är nog min favoritregissör/-manusförfattare som är verksam idag. Enligt IMDb kommer det en ny film av honom i år.

Tecknade serier

Ed Piskor släpper "Hip hop family tree #2" i sommar och Alex Robinson kanske kommer med en ny bok.

Litteratur

Henrik Bromander släpper sin debutroman "Riv alla tempel" i mars på Atlas förlag. Bromander har ju gett ut serieböcker och novellsamlingar med bara text innan och är alltid grym.

onsdag 1 januari 2014

Han ger fortfarande ut "floppys"



Av mina många favoritserietecknare är det bara Adrian Tomine som fortfarande ger ut sina serietidningar med mjuka pärmar (som enligt Tomine kallas "floppys"). Ware och Seth har gått över till att ge ut bok-tidningar.

När jag slösurfade såg jag plötsligt att Optic Nerve #13 kommit ut. Varför har jag inte blivit informerad tidigare? Jag har inte sett den i min lokala seriebutik (Staffars serier) och den går inte att beställa via de vanligaste internetbokhandlarna (ett problem med floppys). Var köper jag den lättast?