Wald Entertainment AB

Wald Entertainment AB
Nytt avsnitt av min sitcom "Mina problem" finns nu på Youtube. Klicka på bilden!

torsdag 31 januari 2013

Vem går på "skämt" av den här typen?



"Just nu är du den viktigaste personen i vår lokal!!". Den här lappen hänger på Dragon Sushi vid Bysis torg i Stockholm. Jag har svårt att tolka budskapet. Jag tror inte att det är menat som ett skämt. Jag får intrycket av att restaurangägaren gått någon form av kurs som lär ut vikten av att "sätta kunden i fokus". Ingen kan dock ha missat att det ofta är massor av kunder i lokalen. Försöker de lura barn och utvecklingsstörda? Lappen för tankarna till en typ av klotter jag brukade se på skolgården i Hjärup.



"Den som läser detta är den fulaste som finns". Jag minns första gången jag läste en text av det här slaget. Jag var sju år och tyckte att det var såväl stötande som roligt och intelligent. Fotot ovan hittade jag på nätet genom att söka på "Den som läser detta är". Klottraren har haft hyfs nog att lägga till en blinkande emoticon för att signalera att budskapet inte ska tas på allvar.

onsdag 30 januari 2013

Dubbel dos!



Spakur & Kryptonite är kompisar till mig som gör hiphop. Jag har samarbetat mycket med dem genom åren och även lyssnat mycket på deras musik. Nu är de aktuella med en massa nytt toppmaterial.

Kolla här!

tisdag 29 januari 2013

Grädde på näsan



Adam Svanell skulle plåta mig till Instagram när vi åt semlor. Han tyckte inte att det såg ut som om jag njöt tillräckligt. Jag fejkade gemytlig stämning, kletade en klick grädde på näsan, sen blev jag glad på riktigt.

måndag 28 januari 2013

Folk som tecknat mig och lagt upp på Instagram



Här är en teckning av "solfux".



Här är en av av "tjackoslovakien"



Här är en av "johannesaggro"

Det finns också en "tagg" där dussintals människor har fotat av sitt exemplar av Död kompis. Kolla här!

söndag 27 januari 2013

Vilodagen

Söndag ska ju egentligen vara vilodagen, men jag känner ett inre tvång att t.ex. skriva någonting på min blogg även idag. Antar att jag är fixerad vid rutiner och tycker att det känns konstigt att bryta dem bara för att det råkar vara söndag och helgdag.

lördag 26 januari 2013

Nytt avsnitt: Arkiv Samtal del 29! Kristoffer Viita gästar!

Nu kommer avsnitt tjugonio av min podcast Arkiv Samtal.

Lyssna på iTunes här!

Om du inte har tillgång till iTunes kan du lyssna direkt på nätet här.

Har du en Android-telefon kan du lyssna genom att ladda ner appen BeyondPod. Har du en iPhone lyssnar du lätt via iTunes.

Om ingen av förslagen ovan funkar för just dig, får du ladda ner iTunes till din dator.



Denna vecka: Kristoffer Viita är gäst i "studion". Vi pratar med varandra.

fredag 25 januari 2013

Obekvämt, rörande, roligt och sorgligt



Arkitektur/design/konst-tidskriften "Loft" skriver om svenska serier i sin vol. 3/2012.

"[...] the complex combination of awkward, touching, funny and sad [...] makes Simon Gärdenfors such an interesting artist."

– Jonathan Rozenkrantz

Artikeln handlar även om serierna "Stockholmsnatt", "Dödvatten" och "Ur djupen ropar jag till dig".

Min bok "Död kompis" hittar ni här till ett riktigt "pang-pris".

torsdag 24 januari 2013

Nu på söndag: Pike har vernissage på Larrys corner!



Klicka för större!

Den legendariske graffitimålaren och konstnären Pike har utställning på Larry's corner (Grindsgatan 35) på söndag. Jag kommer givetvis gå dit och spana in hans nya tavlor klockan 12:30 - 18:30.

Pikes nya verk är otroligt snygga och har hämtat inspiration från bland annat Jack Kirby och matematikern Leonardo Fibonacci.

Facebookevenemanget hittar ni här!

onsdag 23 januari 2013

Samtal med serietecknaren Moto Hideyasu: min japanske motsvarighet









I nya numret av Rocky Magasin möter jag den japanske serietecknaren Moto Hideyasu. Man kan även läsa två sidor av hans serier översatta till svenska för första gången i denna tidning.

Journalisten Erik Augustin Palm dokumenterade mötet. Vi vill tacka Konstnärsnämnden / IASPIS, Arts Inititive Tokyo och Japanstiftelsen som gjorde detta möjligt.

tisdag 22 januari 2013

Snygga serier





Jag köpte ett par gamla serietidningar med snygga utsidor igår. Funderade på att "snöa in" på Tuffa Viktor och börja hävda att den serien är underskattad. Efter att ha läst serierna i tidningen var jag inte lika taggad på den idén längre. Notera att Fransson på den övre bilden har ett kycklinglår med en tugga tagen ur, bakom örat. Topphumor.

måndag 21 januari 2013

Jag vill dricka samma läsk som George



Seinpoddens Joel Josefsson frågade mig om jag visste vilken läsk George dricker på den här bilden. Det var ingen läsk jag druckit, men efter lite research på nätet insåg jag att det måste röra sig om en Diet Shasta Cola.

Jag gillar att smaka saker jag sett i Seinfeld: Kung Pao, Jujyfruits, Junior Mints, kasha och så vidare. Nästa gång jag besöker staterna (blir nog till sommaren) ska jag givetvis testa en Shasta.

söndag 20 januari 2013

Vad jag sysslar med nuförtiden



Foto: Anton Magnusson

Är mitt uppe i inspelningen av Specialisterna säsong 2. 4 nya radioprogram med humor kommer att sändas i P3 alla söndagar i april. Lyssna på de 28 första sketcherna från första säsongen här!

lördag 19 januari 2013

Nytt avsnitt: Arkiv Samtal del 28! Maja Asperö Lind gästar!

Nu kommer avsnitt tjugoåtta av min podcast Arkiv Samtal.

Lyssna på iTunes här!

Om du inte har tillgång till iTunes kan du lyssna direkt på nätet här.

Har du en Android-telefon kan du lyssna genom att ladda ner appen BeyondPod. Har du en iPhone lyssnar du lätt via iTunes.

Om ingen av förslagen ovan funkar för just dig, får du ladda ner iTunes till din dator.



Denna vecka: Maja är hes och rolig.

fredag 18 januari 2013

Det är jag och Anders Zorn mot skiten



I mars släpps boken Dagboken som konst av av Tomas Lidman. Jag blev intervjuad av honom och i boken kan man hitta korta utdrag ur mina tecknade dagböcker.

"Vi skriver väl alla dagbok i någon form? Några av oss är mera ambitiösa än andra. För vissa övergår dagboken till att bli ett slags konstverk i sig där text och bild integreras till något nytt. Man kompletterar orden med teckningar, klipper in bilder, färglägger och fyller sidorna med ibland egensinniga funderingar och utrop. På så vis föds den visuella dagboken. Läsaren står liksom utanför och kikar in och får på så vis tillträde till annars hemliga rum.

I Dagboken som konst behandlas tio svenska konstnärer som arbetat eller arbetar med dagboken på ett okonventionellt sätt, alltifrån Anders Zorn via Ragnar Sandberg, Roland Svensson, Madeleine Pyk och Owe Gustafson till ur en yngre generation Simon Gärdenfors.

Förre riksbibliotekarien och riksarkivarien Tomas Lidman har under sina många år i arkiven haft åtskilliga tillfällen att bekanta sig med arkivmaterial av olika slag och behandlar här i boken ett antal fascinerande och delvis helt okända konstnärsdagböcker."

torsdag 17 januari 2013

Du är med i dolda kameran!



Mer skämt av den här typen går att läsa i min humorpocket "Nybuskis".

tisdag 15 januari 2013

Larry & Seinfeld-analia



Jag dyrkar Larry David. Håller verkligen tummarna för ännu en säsong av "Simma lugnt, Larry!".

Som metadon kan man lyssna på denna podcast med Jeff Garlin där Larry gästar.

En annan rolig grej som dykt upp är Twitter-kontot @SeinfeldToday där två tjommar skriver under temat "What if Seinfeld were still on the air?"

Några exempel:

Kramer starts an offline dating "site." KRAMER: It's like online dating... but at a place. JERRY: You're describing a bar! That's a bar!

George's boss fires him after misconstruing George's "sympathy like" on a Facebook post about his divorce. "I liked it but I didn't LIKE it"

Jag kan också rekommendera den svenska Seinpodden.

måndag 14 januari 2013

Sara+Jun

Igår berättade en en kompis att hon gått i samma skola som rapparna Sara+Jun. Jag läste om denna i duo i min syrras Kamratposten 1994, men jag hörde aldrig deras låt "Plugget", när det begav sig (trots att den tydligen spelades mycket på radio). Nuförtiden finns Youtube och denna låt visade sig vara riktigt skojig.

lördag 12 januari 2013

Nytt avsnitt: Arkiv Samtal del 27! David Liljemark gästar!

Nu kommer avsnitt tjugosju av min podcast Arkiv Samtal.

Lyssna på iTunes här!

Om du inte har tillgång till iTunes kan du lyssna direkt på nätet här.

Har du en Android-telefon kan du lyssna genom att ladda ner appen BeyondPod. Har du en iPhone lyssnar du lätt via iTunes.

Om ingen av förslagen ovan funkar för just dig, får du ladda ner iTunes till din dator.



Här håller David upp ett par löständer i plast.

David Liljemark är serietecknare. Bland annat är han det. Han har gjort så mycket olika saker att det är svårt att överskåda, men här kan ni se en lista. I denna "intervju" blir det mycket analia för fansen.

fredag 11 januari 2013

Jag ska rappa i Malmö



Klicka för större!

Den 2 Mars på Babel i Malmö.

Utöver nio battles så kommer det även att vara liveframträdanden från Simon Gärdenfors (från Las Palmas, Far & Son) och HCH.

Eventet på facebook:
https://www.facebook.com/events/551994438146369/

torsdag 10 januari 2013

Idag: Releasefest för Det grymma svärdet. Alla får komma!



Klockan 18 ikväll är det släppfest för den svinbra tidskriftan Det grymma svärdet #13/14. Det blir en riktig "dubbelgubbe" då festen hålls i Sveriges bästa affär: Larrys Corner på Grindsgatan 35 i Stockholm. Här är Facebook-eventet.

"Ett dubbelnummer av Det grymma svärdet har mött dagens ljus och detta skall firas på Larrys Corner.

-> Nummer 13 av tidskriften är ett USB-minne med ett kollage av inskickade "hemma"filmer. Filmen som är 80 minuter lång kommer att visas denna kväll.

-> Nummer 14 är ett gästspel av musik och zine-etiketten Hockey Rawk.

Det grymma svärdet kommer att säljas till ett hyggligt pris och Hockey Rawk kommer att ha med sig nya kassettutgåvor.

Dessutom är detta sista chansen att se Peter Larssons utställning More Guts, More Pie som består bland annat av figurer byggda i kartong.

Välkommen."

onsdag 9 januari 2013

Namnet "Specialisterna" är inte en hyllning till Owe Thörnqvist



När jag sökte på "Specialisterna" på Spotify hittade jag låten "Specialisterna - live" med Owe Thörnqvist. Det är en humoristisk låt med bland annat ett skämt om en fönsterputsare som får sparken. Han ger inte upp utan börjar istället putsa fönster på kuvert.

Jag läste på lite om Owe och lyssnade på hans starkt invandringskritiska låt "Sverigebesöket" från 1981.

"[...] vår invandringsminister
har fått tips av antikrist här
och släpper in dom gangsters andra länder kör ut [...]"

"dom knarkar, svinar ner och stjäl,
våra gamla sparkar dom ihjäl.
Vad i helvete, Moder Svea, har du ställt till?"

tisdag 8 januari 2013

En frisörsalong för hundar





Sista dagen i Japan gick jag förbi något jag aldrig sett förut.

söndag 6 januari 2013

Box Dog Puppy



Jag träffade en man på en bar i Tokyo som jobbade med origami (har jag för mig). Hans hobby var Box Dog Puppy, en figur han hade skapat. Jag fick en plastfigur med den hunden på vilkor att jag fotade den i svensk miljö. Han hade bara låtit tillverka 200 exemplar.

lördag 5 januari 2013

Nytt avsnitt: Arkiv Samtal del 26! Ida Therén gästar!

Nu kommer avsnitt tjugosex av min podcast Arkiv Samtal.

Lyssna på iTunes här!

Om du inte har tillgång till iTunes kan du lyssna direkt på nätet här.

Har du en Android-telefon kan du lyssna genom att ladda ner appen BeyondPod. Har du en iPhone lyssnar du lätt via iTunes.

Om ingen av förslagen ovan funkar för just dig, får du ladda ner iTunes till din dator.



Denna vecka: Ida berättar om diverse snuskiga lekar och jag pratar om när jag bad om att få titta på när mina föräldrar hade sex.

fredag 4 januari 2013

Mina verk togs bort från Spotify

Frej ringde och sa "Nu har Keith lyckats få bort Du är mina tankar från Spotify". När jag kollade på Spotify fick jag en chock. Nästan alla verk jag var inblandad i var borta. Folk skrev massor av meddelanden och frågade vad som hänt.

Efter ett tag kom den odramatiska sanningen fram. Distributören meddelade att "There appears to be a temporary problem with some releases delivered by Record Union to Spotify which means they are currently unavailable."

Nu är alla skivor jag medverkar på uppe igen. Pusta ut och njut av...

Specialisterna (Humorskiva av mig och Anton Magnusson).


Simon G (Musik av mig med blandade gäster).


Far & Son (Musik av mig och Frej Larsson).












Las Palmas (Musik av mig och Calle Thörn).






torsdag 3 januari 2013

Mitt utseende

Jag har den typen av utseende som gör att folk antingen blandar ihop mig med någon annan eller kommenterar att jag är lik någon viss person.

Igår var jag på en bar där två pers trodde att jag var rapparen Toffer. Först kom en kille fram och frågade om jag var Toffer. Några minuter senare kom en annan kille fram och ville ta en bild med mig. Han sa att han gillade "Nattbuss". Jag trodde att han syftade på filmen "Nattbuss 807" eftersom jag vid ett tidigare tillfälle fått höra att jag liknar skådespelaren Johan Svangren som är med i den filmen. Allting blev mycket förvirrat. Det visade sig att Toffer gjort en låt som heter "Nattbuss".



Johan Svangren



Toffer

Andra män folk sagt att jag liknar:

*Markoolio
*Felipe "Lilla 'Fille' Al-Fadji" Leiva Wenger
*Colin Farrell
*Jimmy Pop i Bloodhound Gang

onsdag 2 januari 2013

The Pizza Nazi - Stans godaste pizza, bild av Hitler på väggen





Något av det sista jag gjorde i Tokyo var att äta hitlerpizza. Erik Arner tipsade om detta i Arkiv Samtal och det kändes ju som ett måste.

På restaurangen Seirinkan i Naka-Meguro serveras autentisk napolitansk pizza, och är enligt ryktet stans godaste. Stället är utsmyckat med diverse kitsch med lös krigsanknytning.

På en vägg sitter ett foto på Adolf Hitler och de har även en Hitler-docka i originalförpackning uppställd över bardisken. Jag försökte fota men det var för mörkt i salongen. Ja, pizzan var asgod.

tisdag 1 januari 2013

Det är jävligt slappt att vara "gott nytt" med "gott nytt år".

Ordet "år" innehåller två bokstäver. Hur jobbigt kan det vara att säga det också?