Wald Entertainment AB

Wald Entertainment AB
Nytt avsnitt av min sitcom "Mina problem" finns nu på Youtube. Klicka på bilden!

tisdag 31 juli 2012

Om dagens ungdom och deras missbruk

Under de senaste sommarveckorna har jag träffat mycket trevligt folk som velat ta ett foto med mig. Dessa personer brukar tagga bilden på Facebook och skriva en kommentar till fotot. Allt detta är saker jag uppskattar. En sak som får mig att höja på ögonbrynen är dock missbruket av ordet "chilla". I stort sett alla använder detta ord (eller varianter) i de där foto-kommentarerna. Skärmdumparna nedan är bara ett selektivt urval från de senaste veckornas skörd.






måndag 30 juli 2012

Tecknade serier om hiphop och hackare


Ed Piskor är chäf. Han är i min ålder och är intresserad av samma saker som jag. Jag fick just hans nya serieroman "Wizzywig" i brevlådan. Den handlar om hackare på 80-talet.

Just nu tecknar Ed på ett nytt projekt som handlar om hiphopens historia. Det har gjorts en del försök att skildra hiphopkultur i tecknade serier. Ed Piskor är den som gjort de mest välgjorda serierna i denna genre hittills.

Man kan läsa hans nya serier gratis på nätet via Boing Boing.


Klicka för större!

söndag 29 juli 2012

Dussintals fans!


Nu är jag hemma i Eriksdal, Stockholm. Årets Emmabodafestival = krok, lina och sänke för er tillgivne bekräftelsepundare. Galet mycket folk som kom på vår spelning och hela publiken verkade kunna varenda textrad ord för ord.


lördag 28 juli 2012

Idag: Arkiv Samtal del 3! Sprutor i kuken, bajs och glidmedel på kameramannen, porrskådisar i 70-80-årsåldern...

Nu kommer avsnitt tre av min podcast Arkiv Samtal.

Lyssna på iTunes här!

Om du inte har tillgång till iTunes kan du lyssna direkt på nätet här.

Tredje gästen i programmet är den före detta pornografen Petter Sjölund. Han berättar om sin tid i det smutsiga porrträsket och om sitt arbete med filmer som "Fy fan III" och andra rullar.

Vi smakar även på drycken "Grass jelly drink" som ni kan beskåda nedan.





fredag 27 juli 2012

Dagen efter

Sitter nu på Hotell Amigo och... Där gick jag på toaletten och försökte kräkas, men det kom inget. Jag mår illa, har ont i huvudet, och mår lite "tjyvens". Det var kul igår, spelningen gick asbra, men det blev kanske lite väl mycket "party" efteråt, om ni förstår vad jag menar? HÖ HÖ HÖ HÖ HÖ HÖ!!!

onsdag 25 juli 2012

Det är Far & Son!



Nu åker jag till Emmaboda. Jag och Frej spelar i "Skogen" klockan 13:00 imorgon, torsdag. De vackra bilderna ovan är tagna av Kim Nilsson. Klicka för större!

tisdag 24 juli 2012

Ljud-vinjetter sökes!


I första avsnittet av min podcast efterlyste jag en ljudvinjett till inslaget "Välj drycken". Nu har Jonathan Jörnfalk skickat en fin jingel till den, som jag kommer att använda i kommande poddar.

Om du som läser vill göra en egen jingel behöver jag sådana till inslagen...

* "Jag har fått post"

* "Recensionen"

* "Dagens gäst"

Skicka 15-sekunders-filer till arkivsamtal@simongmail.com

Sandro Müntzing har fått mycket beröm för signaturmelodin som han gjorde till Arkiv Samtal. Lyssna på hans låtar på Spotify här!

Bilden ovan bygger på et foto jag tog när jag och Sandro besökte Degeberga samlarmarknad för två år sen.

måndag 23 juli 2012

En del av livet

Slappar i huset som en gång tiden var min farmors. Här spelade vi in några av de första Las Palmas-låtarna, bland annat Summer Camp del 1. Finns på Spotify. Solen skiner. Igår spelade jag Blokus med släkten.

söndag 22 juli 2012

Jag tror att jag har semester

Heldag på Degeberga samlarmarknad. Jag har strösslat Instagram med roliga saker jag sett där. Bloggar från mobilen nu och jag har inte lärt mig hur man lägger upp bilder så här. Nu ligger jag i en solstol. Har någon slags semester tror jag.

lördag 21 juli 2012

Idag: Arkiv Samtal del 2!

Nu kommer avsnitt två av min podcast Arkiv Samtal.

Lyssna på iTunes här!

Om du inte har tillgång till iTunes kan du lyssna direkt på nätet här.

Andra gästen i programmet är min före detta P3-kollega och kompis Maja "Festa med killar" Asperö Lind. Här håller hon upp ett party-glas med en onämnbar drink.


Vi pratar om sex, barnprogram, tramsar oss och imiterar olika dialekter.

Mailadressen jag nämner i programmet är: arkivsamtal@simongmail.com

fredag 20 juli 2012

Arkiv Samtal... live! + rappshow!

I slutet av sommaren (31:a augusti) kommer jag att spela in en podcast live inför publik. Det blir i Göteborg på klubben Full Clip (på Henriksberg). Först pratar jag med Aggro och publiken får ställa frågor. Efter "Arkiv Samtal Live", kör jag en rappkonsert. Efter det uppträder Nils >>Henry "Kung 'Nisse' Henry" Bowers<< Jansson.


Det är mer än en månad tills dess. Ikväll ser ni mig rappa på Mascot i Malmö ca 22:30-23:30. Imorgon lägger jag upp ett nytt avsnitt av min podcast.

torsdag 19 juli 2012

På dekis i Malmö


Idag har jag spelat in en podcast med min morsa. Den kommer sändas om tre veckor ungefär. I övermorgon lägger jag upp ett nytt avsnitt (där Maja Asperö Lind är gäst, sen har jag spelat in ett samtal med en annan polare också). Ligger lite före mitt schema. Lånar min brorsas lägenhet i Malmö. Han är i Degeberga med sin familj. Hans barn har gjort en gullig skylt till sin dörr.

Glöm inte min spelning på Mascot imorgon. Jag kör igång vid 22-23... något i den stilen.

onsdag 18 juli 2012

DN skriver om podcast-boomen i Sverige. Arkiv Samtal, Värvet... hela skiten


Efter att jag blivit intervjuad i Värvet berättade Kristoffer Triumf att han kände sig "hög på podcasts" då han började med detta. Just nu upplever jag samma känsla. Jag är i Malmö och har just spelat in en ny show. Idag skriver DN om poddar med längre samtal. Läs här!

tisdag 17 juli 2012

Mascot


Nu drar jag mot Skåne. Först rapp-spelning på Mascot (Fredag ca kl. 22, Gratis inträde, ring och boka bord för "Till bords med Simon G" på 040-124797 om du garanterat vill ha sittplats, eller bara kom förbi och kolla), sen mot Degeberga.

måndag 16 juli 2012

Ett foto där jag kramar Pikachu

Johannes "Hannes 'Aggro' Hopf" Torstensson mms:ade denna bild till mig i natt.

Det är ett foto från vår resa till Comic-Con i San Diego förra året. Likt en mördare som återvänder till brottsplatsen för att återuppliva sina minnen, kramar jag här en återigen en Pokémon.

Om ni undrar vad jag babblar om så lyssna på min podcast Arkiv Samtal på iTunes eller på internet.


Knep "tvåan" direkt. Klicka för större bild.

söndag 15 juli 2012

Premiäravsnittet av min podcast "Arkiv Samtal" är redan uppe!


Jag trodde att det skulle ta längre tid att ladda upp, men min podcast är redan på plats på internet.

Lyssna på iTunes här!

Om du inte har tillgång till iTunes kan du lyssna direkt på nätet här.

Första gästen i programmet är min före detta P3-kollega Hanna Fahl. Hon jobbar numera på DN Kultur. Här håller hon upp sin Rubiks kub samt en plast-"diamant" med en droppe råolja från Azerbaijan i mitten.


Vi pratar om godis, My Little Pony, internetdating, barndomsminnen, leksaker, tecknad film, nötsprit, chips, cheeze ballz och mycket, mycket mer.

Jag vill tacka Petter Bristav som hjälpte mig att få upp podden på nätet.

Mailadressen jag nämner i programmet är: arkivsamtal@simongmail.com

lördag 14 juli 2012

Jag har startat en egen podcast

Har nyss spelat in och klippt första avsnittet av min podcast. Det kommer att dyka upp på internet inom några dagar. Jag berättar mer då.

fredag 13 juli 2012

Jag var fan sjuk i huvudet

När jag var liten blev jag fixerad vid seriefiguren Katten Nisse. Nisse-tidningen började köra en gästserie om en talande hund som hette Toppen ("Top Dog" på engelska). När TV-rymdvarelsen Alf slog igenom och fick en egen serietidning, körde även den tidningen Toppen som utfyllnad. Jag kände att det var min plikt som "Nisse-diggare" att via denna association, även snöa in på Alf. Jag tyckte varken Alf, Toppen eller Nisse var särskilt kul, men jag var besatt.

Detta ledde till att jag började samla på Alf-tuggummikort. Detta var i samma veva som Garbage Pail Kids kom till Sverige. GPK var roligare, coolare och mer välgjorda, men jag valde trots detta att börja samla på Alf-bilder.

Framsidan av korten var foton från TV-serien, men baksidorna (eller om det var vissa framsidor) hade temat "Bouillabaseball". En dålig ordvits, men det var ganska snygga illustrationer som förmodligen var målade i gouache och airbrush.





torsdag 12 juli 2012

Hatgubbar i 3D!



Dessa figurer har jag plåtat på två olika loppisar jag besökt i veckan. Det verkar röra sig om en sorts tiggar-sparbössor. Något i stil med dricks-skålar för hemmet som jag gissar var vanligt förr. Hade gärna sett en coffetable-bok på temat.

Jag är för övrigt otroligt förtjust i old school-skämtet "så fattig att man tvingas klä sig i tunna istället för kläder".

onsdag 11 juli 2012

Jag har blivit admin för min egen fansida på Facebook

För länge sen startade Anton Bringsved och Martin Friberg en fansida på Facebook med namnet "Simon Gärdenfors - The One and Only". Nu har jag kontaktat dem och har blivit en av administratörerna till den sidan. Jag har även lagt en länk till sidan i högermarginalen på denna blogg. Om du vill få uppdateringar om saker jag gör (spelningar, böcker o.s.v.) kan du klicka "gilla".

tisdag 10 juli 2012

Jag har köpt en pizza-penna


Jag tänkte att nästa gång jag ska skriva på ett kontrakt eller viktigt papper på banken eller liknande, ska jag "göra mig lustig" genom att ta fram min pizza-penna och skriva på med den.

måndag 9 juli 2012

En japansk tecknad film om ris


Jag har sen några år tillbaka läst mat-mangan Oishinbo. För ett tag sen eferfrågade jag den animerade versionen här på bloggen. Jag fick hjälp av en kille som skrev till mig. Han hade hittat en Oishinbo-film med engelsk textning. Nu har jag sett den. Den var intressant och handlade mycket om japansk risimport. "Rice wars" heter den. Ladda ner den här om ni vill se den.

söndag 8 juli 2012

Min hobby

En hobby jag delar med min kompis David Liljemark är att hitta på nya varianter på gamla skämtteckningar vi gjort. Detta är originalet som jag skrivit och som bl.a. publicerats i boken Nybuskis. Under bilden följer några nya förslag på repliken.


David: "Alltså jag vill att det ska se ut som om det är förstoppning i nacken."

‎David: "Alltså jag vill att det ska se ut mer som om det är en stomipåse i nacken."

Simon: "Alltså jag vill att det ska se ut som total sfinkterruptur i nacken."

lördag 7 juli 2012

Min första skateboard


I torsdags hittade jag en skateboard på en loppis. Det är en typisk 80-talsbräda och den kostade bara 50 spänn. Jag kan inte se vad det är för märke. Det var nog 18 år sen jag senast testade Villes rullbräda och jag har aldrig förr ägt en egen. Igår övade jag lite i en miniramp. Det var svinkul. Efter ett tag kom några barn i 7-årsåldern som tyckte att jag åkte i "bebisfart".

fredag 6 juli 2012

OK, jag erkänner

Jag har börjat med "Instagram". Jag heter "gardenfors" där och just nu lägger jag upp en del foton av figurer jag ser på olika loppisar.

torsdag 5 juli 2012

Bakom tjosan-masken


Jag hittade en bok om Jokkmokks-Jocke i en bokhylla igår. "Bakom tjosan-masken" heter den och är skriven av "Karl Erik Johansson i Backe" 1990. Det är något av en kortbiografi (bara 115 sidor) och är baserad på intervjuer med artisten Bengt "Jokkmokks-Jokke" Djupbäck.

Jag har snart läst hälften, och har nu kommit till delen om när Jokkmokks-Jokke får sin stora hit "Gulli-Gullan".


Varför ropade han "Gulli-gott, gulli-gott, gulli-gott"? Varför?

onsdag 4 juli 2012

Hur man går miste om lyckan


Klicka för större bild.

Hittade ett vykort i en låda. Av någon anledning har jag för länge sen köpt denna "moraltavla" från 1800-talet. Kortet kommer från Södermanlands museum.

Jag håller med om i stort sett alla råden förutom ett. "Att göra nöjet till hufvudsak" tycker inte jag låter helt fel.

En invändning till: "genom brist på arbetsamhet, själfbehärskning, allvar, glöd och förutseende" är inte "ett ord". Det är nio ord.

tisdag 3 juli 2012

Jag pratar en timme i podcasten Värvet. Ute nu!


Nu finns det en intervju med mig från podcasten Värvet uppe på internet. En timmes ganska allvarligt prat. Vi pratar om min uppväxt, serier, bekräftelsebehov, droger och en massa annat.

Lyssna här!

måndag 2 juli 2012

Full på en öl. Full på en måndag.


Nu har jag fått alla program jag behöver till min dator. Jocke Boberg hjälpte mig med allt audio-fix och Anton Bohlin med resten.

Jag och Anton drack just en shotsbricka och varsin öl på Dovas på Hornsgatan. Jocke får inkassera sitt pris när han vill.

söndag 1 juli 2012

Vilodagen


Söndag är ju egentligen vilodagen, men jag bloggar tvångsmässigt trots detta. Jag gör det dock på slappast möjliga vis. Ni gissade rätt! Mer länkar till "Död kompis"-åsikter! Ja, visst är det härligt att kunna skratta ibland?

"Död kompis är bland det mest rörande jag läst!" skriver Eva Killberg på Bokboxen

"obehagligt underhållande" skriver Martin på Kvarteret Ängeln.