Wald Entertainment AB

Wald Entertainment AB
Nytt avsnitt av min sitcom "Mina problem" finns nu på Youtube. Klicka på bilden!

måndag 31 oktober 2011

Lustig föddes modern




Jag lånade nyligen boken "Born modern" om Alvin Lustig (1915-1955) och hans formgivning. Igår skulle jag lämnat tillbaks den till bibblan, men det bär mig emot. Han är otrolig och speciellt hans grafiska formgivning från sent 30-tal får mina ögon att poppa ut och min käke att trilla ner. Ska nog ta och beställa boken.

söndag 30 oktober 2011

Slappaste blogginlägget hittills



Idag är det söndag; vilodagen. Jag firar detta med att lägga upp en länk till ett evenemang som jag redan informerat om ett par gånger. Kolla här!

lördag 29 oktober 2011

Bästa kinamaten i Stockholm

Igår var jag med ett gäng och åt på restaurangen Lao Wai. En av mina favoritrestauranger. Här kommer min spontana topp-5-lista över kinesiska ställen i Stockholm.

1. Lao Wai
Vegetarisk mat. Bara testa det. Det är sjukt gott.
2. Fang Yuan Shi Wu
Stans bästa dumplings. Roligaste ägaren. 70 spänn för 17 dumplings.
3. China!
Hög kvalitet och udda rätter. Testa "hemlagad tofu".
4. Ho's
Bra "äkta" kinesisk meny.
5. Peony
Helt OK, men lever verkligen inte upp till hypen. Betydligt sämre än alla ovanstående.

fredag 28 oktober 2011

Jag önskar livet ur en känd svensk författare



Jag var med i Radio imorse. Lyssna på inslaget genom att gå in här och klicka på "senaste sändningen". Är du sent ute så gå till sändningen från den 28:e oktober.

torsdag 27 oktober 2011

Fredrik Jonsson




"Samtal med Simon G": Måndag 14 november 18-19 på Bibliotek Plattans scen. Jag pratar om mina serier och framförallt min kommade bok. Jag kommer att bli intervjuad av Fredrik Jonsson.

onsdag 26 oktober 2011

Folk i farten

Jag funderar på att kalla denna vecka "fullspäckad". Ikväll spelar jag live i Stockholm (CLUB KING KONG | SÖDRA BAR | FRI ENTRÉ kl 20:00) och på fredag medverkar jag i P3. Igår kom Chrille Brun på besök från Amesterdam och han ska stanna här en vecka. Dessutom kommer Bromander till stan idag för att göra research till sin kommande roman. Han är här fram till helgen. Allt detta infaller på en vecka då jag jobbar stenhårt med att få klart formgivningen till min seriebok. Ni kan vara lugna. Farbror Simon har allting under kontroll.

tisdag 25 oktober 2011

Lika som bär





Igår var jag på galapremiären för den nya Tintin-filmen. Den var väl "välgjord", men påminn mig om att jag inte gillar genren "äventyr". Sen anser jag att belgare inte har något vidare sinne för humor. Dom practical jokes Marc Dutroux utförde på 90-talet framstår såhär i efterhand som ganska osmakliga.

måndag 24 oktober 2011

Desperata tider kräver desperata rutiner

Som jag nämnt tidigare är jag inne i en period av hårt arbete. Jag måste få klart min bok. Mina nya rutiner:

06:45 Väckarklockan ringer.
08:00 Arbetsdagen börjar.
10:00 Rast (ca 15 minuter).
11:00 Lunch (ca 15 minuter).
13:00 Rast (ca 20 minuter).
15:30 Rast (ca 15 minuter).
17:00 Middag (ca 15 minuter).
19:00 Arbetsdagen slutar.
22:30 Jag ligger i sängen och blundar.

lördag 22 oktober 2011

Rikssändning. Direktsändning.



Nästa vecka ska jag vara med i radio. Närmare bestämt Sveriges Radio. Program 3. P3:Populär. Styrelsen. 10:05-11:00. Håll i er, för nu kör vi. Hårt. Riktigt hårt. Herre gud. det här är ju inte riktigt klokt, alltså. Nej, men nu måste ni väl ändå skämta? Det här är ju otroligt. Otroligt.

fredag 21 oktober 2011

Läs "Gruvan"!

Min gamla polare Casandra Cornelio ville lära sig att teckna serier. Häromdagen gav jag en del tips och tricks och hon tecknade serien "Gruvan" vid mitt ritbord. Läs och njut!



Klicka på serien för en något större bild!

torsdag 20 oktober 2011

LIVE: SIMON GÄRDENFORS FRI ENTRÉ - 18 ÅR (LEG.) CLUB KING KONG @ SÖDRA BAR POP, INDIE OCH CALYPSO. ONSDAG 26 OKTOBER 2011 - KL. 20.00-01.00



1. Jag har blivit bokad till att rappa i nästa vecka.
2. Jag ska se hur mycket info som får plats i en rubrik.
3. Här är en länk till Facebook-evenemanget.
4. Jag behöver en ny högupplöst pressbild.
5. Staden det rör sig om är Stockholm.
6. Mer info kommer.

onsdag 19 oktober 2011

Soffprat om min kommande bok



Jag kommer att prata om min kommande bok "Död kompis" på Bibliotek Plattans scen kvällen måndag den 14 november. Det är i Stockholm. Runt 18-19 är det sagt. Mer detaljerad info kommer. Jag ska bli intervjuad i Ca 45 min-1 timme. Jag tar med mina gamla böcker och skivor till försäljning och signerar gärna era böcker om ni tar med dom.

tisdag 18 oktober 2011

Bråda tider



Jag håller på att förhandla med ett förlag om ett utgivningsavtal gällande min kommande bok "Död kompis". Det lutar åt att den kommer ut första halvan av april 2012 och att den ska tryckas i Kina. Det kinesiska tryckeriet vill ha 4-5 månader på sig att trycka och att skicka upplagan med båt till Sverige. Längre tid än jag räknat med. Om detta blir av, innebär det att jag måste jobba som en mörkhyad den närmaste tiden för att bli klar med formgivningen i tid. Jag trodde att jag var annorlunda. Jag trodde att jag hade planerat allting väl. Jag trodde att jag hade gott om tid på mig.

måndag 17 oktober 2011

Simon i krattan här med bilen

Det här med felhörda låttexter har ju varit lite i ropet dom senaste åren. Som rappare/egocentriker kan man hitta en guldgruva på hiphoptexter.com, en sida där fansen själva transkriberar texter från låtar dom hört. Ju snabbare man rappar desto större chans till missuppfattningar. Min öppningsvers i låten "Partybroms" tolkas som:

Simon i krattan här med bilen
Här är en partyhatt bland serpentiner
Här på apoteket så kommer näpp o nöd
Nej jag bör hör nöd med knäckebröd
Pratar allvar jag har bara druckit en drink
och kanske svalt en och annan Torsten Flinck
Ni vet en gång är ingen gång
och vad är 0 + 0 + 0 + 0?

Facit:

Simon, en katt bland hermelinerna
en partyhatt bland serpentinerna
är fan patetisk, går med näppe och nöd
när jag börjar hårdmacka som ett knäckebröd
klart jag menar allvar, har bara druckit en drink
och kanske svalt en och annan Torsten Flinck
Du vet att en gång är ingen gång
och vad är 0 + 0 + 0 + 0?



Spana in några fria tolkningar av texter från låtar jag varit med på:

Las Palmas


Far & Son


Simon G

lördag 15 oktober 2011

Kompis mot kompis



Imorgon ska jag kolla på ett gäng rapp-battles på Fasching. Bland annat så möter två av mina nära vänner varandra. Aggro (2:a från vänster på bilden) mot Spakur (5:e från vänster på bilden). Jag hejar på båda.

fredag 14 oktober 2011

Bajsätarna


Igår drack jag ett par öl med Henrik Möller och fick även tillfälle att lägga vantarna på hans nya DVD i lyxutgåva: "Ångesthunden och Malmö under vatten". Jag har hittills sett filmer som "Bajsätarna" och "Grisaknullabyn" från samlingen. Dom är helfestliga. Kolla in ett smakprov nedan och beställ DVD:n här (släpps 2:a novenmber).

torsdag 13 oktober 2011

Den politiska debatten



Politiskt står jag mer till vänster än något av partierna i riksdagen. Jag känner att jag måste förtydliga detta då jag läser Houellebecq och blir hyllad av Pophögern.

onsdag 12 oktober 2011

Smutsiga tricks

I stort sett varje gång jag träffar min syrra eller brorsa drar vi referenser till humorpocketen "MAD bjuder på hjärnretare, gåtor och andra dumheter" av Al Jaffee, (Semic Press 1987). Den är verkligen hejdlöst skojig. Nyligen hittade jag en annan gammal humorpocket av Al Jaffee. Innehållet är inte riktigt lika pricksäkert, men utsidan och framförallt titeln är någonting i hästväg. Gardenfors.blogspot.com ger...

"MADs magiska bok och andra smutsiga tricks"

tisdag 11 oktober 2011

EUROP LIVS -A



När vi ändå är inne på ämnet, kan jag inte låta bli att ta upp klassiskern "EUROP LIVS -A", en butik i Malmös södra innerstad. Dom tog tyvärr ner skylten för ett år sen, men jag kommer aldrig att glömma detta namn. Jag kan inte komma på någon annan förklaring än den mest logiska: Dom gnuggade på bokstäver på skylten till butiken med det tänkta namnet "EUROPA LIVS". När dom dyra gnuggbokstäverna väl var fast, upptäcktes misstaget och ett litet "A" lades till med ett bindesträck i efterhand, för att på något sätt rätta till felet.

måndag 10 oktober 2011

Restaurang New Lilla India



Ett av dom ställen jag oftast besöker när det är dags att äta lunch "på stan" är Restaurang New Lilla India på Timmermansgatan i Stockholm. En rolig sak är att Restaurangens namn har vartannat ord på svenska och vartannat på engelska. Jag har ett stämpelkort där, med 9 stämplar i. Nästa lunch är alltså gratis.

söndag 9 oktober 2011

Jag gjorde det

Igår genomförde jag drömmen jag skrev om i förra inlägget. Det var ungefär som jag föreställt mig det. Öl och chips, smakade det, men jag mös lite mer inombords för att det var något av ett koncept. Idag blev jag bakis och trött. Ska ta en tupplur och sen läsa lite i den där boken jag skrev om nyligen. Ja, jävlar i det alltså.

lördag 8 oktober 2011

Önskedrömmen om chips och öl

Sedan jag såg Estrella-ölen för ett par år sen har jag haft en dröm. Jag brukar fantisera om att dricka Estrella-öl och att äta Estrella-chips som tillbehör. Jag berättar alltid detta om jag ser någon dricka öl av det märket. Den vanliga reaktionen är: "Det är ju inte speciellt svårt att uppfylla den drömmen". Jag vet, det är bara det att det inte blivit av. Jag har druckit ölen och ätit chipsen, men aldrig samtidigt. Ikväll kan det dock bli verklighet. Ölen är inhandlad, nu återstår bara chipsen. Hoppas att jag inte glömmer bort min dröm igen.


fredag 7 oktober 2011

Hårda kulor

Ikväll ska jag spela biljard. Jag tycker bara om sporter med hårda kulor: Biljard, flipper och bowling. Egentligen är det bara flipper jag brinner för.

torsdag 6 oktober 2011

13-åringen



När jag, Mats och Kolbeinn var i Chicago förra året, träffade vi en rolig serietecknare i 12-årsåldern. Han hade tecknat serier "sen september" och vi fick hans fansin "God save the zine". Det var kul läsning. Han verkar fortfarande vara i gasen och tecknar parallellt på en seriedagbok samt en serieroman om sin morfar (eller farfar, han sa det på engelska). Tänk om han fortsätter att skildra sitt liv i serieform konsekvent sen barndomen och och bara kör vidare i vuxen ålder. Hisnande tanke.

Läs mer om Harrison Rosenberg på Julia Wertz blogg!

Här är serien om när han träffade oss på mässan C2E2:

onsdag 5 oktober 2011

Houellebecq



Jag har läst alla Houellebecqs romaner som finns på svenska, förutom Elementarpartiklarna. Jag tyckte att den lät minst intressant. Till slut kunde jag inte hålla mig utan började leta efter den. Den är svår att få tag på. Jag stod i kö en längre tid på bibblan och nu har jag fått den i min hand. Man får bara låna den i 14 dagar och det finns inga möjligheter till omlån, då det är lång kö efter mig. Detta innebär att jag måste läsa minst 25 sidor om dagen om jag vill bli klar i tid. Känns nästan skönt att tvingas få "ändan ur vagnen".

tisdag 4 oktober 2011

Att röka crack ur provosoriska rör och ha oskyddat sex med hemlösa män



Max Wright betyder "Maximalt Rätt". Jag var på en fest nyligen där jag hörde ett rykte: Max "Willie Tanner" Wright, det vill säga farsan i ALF, hade ballat ur. Han hade tydligen filmats då han rökte crack ur ett provisoriskt rör och hade oskyddat sex med en hemlös man han just träffat. Detta hade hänt för länge sen. Varför teg pressen i Sverige?

Efter en slapp sökning på nätet anser jag detta vara "bekräftat". Läs den här artikeln. Den har ett spännande slut där det tas upp att Wright beskrivit uteliggaren han just legat med som "het" för sin älskare.

måndag 3 oktober 2011

Söndagsläsning




Igår läste jag en stor del av novell/serie-antologin Världens Ende #2. Jävligt bra grejer. Hanna Petersson medverkar med hela sin 17 sidor långa serie om en städare. Jag har läst början av serien i Galago tidigare, men den är riktigt grym. Bromander har med två texter av hög klass och Bamse-varianten "Bumse" av anonym var sjukt fin.

Rekomenderas varmt, köp den på Adlibris här!

söndag 2 oktober 2011

Rolig tävling. Hjälp oss att vinna!



Jag var hemma hos Pelle som hade ett par kompisar på besök. Vi gjorde en 1-minutersfilm som bidrag i en tävling med temat "Utse årets färg". Gå in och rösta på vår film genom att klicka på "gilla"-knappen. Vår film heter "Färgcharaden".

Du hittar den längst ner i högerspalten här!


Just nu leder filmen "Hobbe goes berserk" som 10 personer har "gillat".

Medverkar i vår film (förutom jag, då) gör:

Valeria Montti Colque
Sara Danckwardt
Pelle Josephson