Wald Entertainment AB

Wald Entertainment AB
Nytt avsnitt av min sitcom "Mina problem" finns nu på Youtube. Klicka på bilden!

tisdag 31 maj 2011

Kalifornien med Aggro!

Jag och Aggro åker till Kalifornien i sommar. Tio dagar i slutet av juli. Detta är något jag längtat efter i flera år. Vi delar nämligen ett brinnande intresse för populärkultur. Serier, snabbmat, hiphop, komedier, glass, tecknad film, snacks... Jag kan knappt vänta att besöka det heliga skräpkulturlandet med denne man. Vi har bokat in Comic-Con i San Diego, häng i Los Angeles med mera. Jag myser redan inombords.


Ett foto från när Aggro gästade min talkshow för tre år sen.

måndag 30 maj 2011

Tosia bonnada'n



Jag och Frej ska uppträda på Tosia Bonnadan i Ronneby den 8:e juli i sommar. Har aldrig varit där men jag älskar det där namnet. Jag tror vi kommer att passa in. När vi spelat på gatufesten i Sundsvall skrev lokaltidningen att vår show "påminner om en kommunal kickoff som spårat ur". Det är kanske den vackraste komplimang jag någonsin fått.

söndag 29 maj 2011

Glassfestivalen

Sista dagen i Toscana blev något av "la grande finale": Glassfestivalen "Festa del Gelato" i San Sepolcro.



Jag åkte dit med min syrra. En biljett kostade 4,5 euro. För det fick man tre glassar i någon av butikerna som anslutit sig till festivalen. Min brorsa dök upp senare. Han köpte ingen biljett, utan köpte bara en glass (av samma storlek och i samma butik där vi köpte vår) för 1,5 euro. Det var alltså ingen rabatt för festivaldelatagare. Det enda biljetten innebar var att man hade betalt för tre glassar.



Klockan 17:00 skulle alla glassälskare samlas på torget och skåla i gratis glassdrinkar. Vi var dom enda människorna där förutom arrangörerna. Vi fnissade, men detta gjorde mig samtidigt akut deprimerad. Jag led med stjärnbartendern som stod på scenen med sina fyra assistenter (ackompanjerade av hög raggartechno). Vi fick en specialdrink gjord på tobaksglass. Den smakade snus.



I en butik som inte var ansluten till festivalen hittade jag en riktig fullträff. Glassen "Pipa". En obehaglig gubbe i rosa plast som var formad som en, just det, pipa. Som lock på behållaren hade gubben en liten vit keps. När vaniljglassen smält sig lagom såsig kunde man suga ut den genom pipskaftet.



Nu är jag hemma i Stockholm igen. Herrejävlar vilken semester det var.

torsdag 26 maj 2011

Vykort från Bulgarien


Mitt internetberoende är ganska allvarligt. Jag är den ende i familjen som dagligen traskar över till grannhuset här för att låna en nätverkskabel och få min fix. Min storebror vill spela ping-pong så jag ska snart gå tillbaks och fortsätta med det.

Jag väljer istället att lämna över ordet till David Liljemark, genom att saxa en stor nyhet han nyss postade på Facebook:

"fick ett HEEELT fantastiskt email från en hedersman i Bulgarien som samlar på ”wrappers”, och särskilt då denna serie från 1983, som turkiska Dandy baserade på SPACE-bilderna!!! "

Портал коллекционеров вкладышей, обёрток, наклеек от жевательной резинки

onsdag 25 maj 2011

Blokus



Här i det italienska huset finns sällskapsspelet Blokus. Det är fett. Lite som Tetris, men man kan vara 4 spelare som bygger fällor åt varandra. Enda problemet är att jag är dummast i min familj. I alla fall när det gäller klurig logik och dylikt. Jag känner mig smart när jag minglar med genomsnittet, men jag hamnar alltid sist när jag tävlar mot - Hjärnorna från Hjärup®.

tisdag 24 maj 2011

Jag mot Kung Henry på Peace and Love

Jag ska möta Kung Henry i en spännande Basementality Battle på Peace & Love-fetsivalen i sommar. På fredagen den 1:a juli blir det.

måndag 23 maj 2011

Bondfångar-looken

Idag var vi på en marknad och jag testade lite huvudbonader. Jag provade en vit hatt, och tänkte först inte köpa den. Min mamma kom fram och sa upprört: "Simon, den hatten kan du inte ha. Du ser ut som en sån där som... lurar turister." Det fick mig självklart att slänga upp 9 euro på disken och gå runt med hatten hela dagen. "Nä, Simon... du ser ut som en gigolo!" kläckte hon ur sig på väg till bilen. Någonstans borde hon väl ändå förstå att det är den stilen jag eftersträvar. När hon sett Panik-videon, sa hon "Usch... du ser ut som en... spansk man som... säljer kvinnor." Jag mös. Senare hittade jag detta bland Youtube-kommentarerna:

"The second guy to rap looks like he might hit on my 13 year old sister, then try to sell me tickets to a concert that happened a week ago, and then, disappointed, go back to operating the tilt-o-whirl"

Jag känner att jag lyckats med min look.

söndag 22 maj 2011

Parliamo italiano

Det var visst inte Bologna vi bor i utan på landsbygden i Toscana. Vi är elva pers som delar på ett pittoreskt stenhus. När kvinnan som vi hyr av visade runt försökte jag kommunicera. Först pekade jag på utsikten och sa "Paradiso!". Vi gick vidare till köket. Jag pekade på en fruktskål och sa "Tutti frutti!". Hon gav mig den sortens leende som vanligtvis är förbehållet barn och psykiskt funktionshindrade individer.

lördag 21 maj 2011

Hej Italien.

Nu ska jag snart träffa min syrra på flygplatsen. Det var sjukt längesen vi reste tilsammans. Jag minns att hon hade en boll i färgerna röd, grön och vit som hon döpte till "Ciao" i förnamn, "Ciao" i mellannamn och "Italia" i efternamn.

fredag 20 maj 2011

'talien



Tidigt imorgon åker jag till Bologna med morsan m.fl. m.fl. Tar med datorn, men vet inte hur ofta jag kommer att få tillgång till Internet i 'talien.

Jag har för mig att Masarin sa att han vill åka till Italien för där finns det tuggummikulor. Jag bläddrar i mitt ex av Barbro Lindgrens Loranga Del 1 & 2. Hittar det inte och ger upp. Det kanske kommer från någon annan barnbok jag minns från dagis. Någon som känner igen citatet?

måndag 16 maj 2011

Jag har köpt salt

Köpte salt för ett tag sen. Falksalt. På förpackningen står någonting jag väljer att tolka som en slags slogan: "Salt är den självklara kryddan till det mesta". Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

söndag 15 maj 2011

Den anala fasen

Jag har hittills bara hittat ett av de nummer av tidningen Katten Nisse som jag letar efter. Jag var på Serieslussen med David Liljemark. Han tyckte att det var upprörande att jag inte budat in de Nisse-nummer jag saknar som finns på Tradera. Jag tänkte först kolla i diverse butiker för begagnade serietidningar. Kul sommarprojekt, kände jag. Senare på dagen berättade jag att jag sparat alla mina "att-göra-listor" sedan flera år tillbaka. Jag har nog mellan femtio och hundra listor sparade. David sken upp och sa att luckorna i min Nisse-samling var förlåtna.

P.S. Bara 3 dagar kvar att stödja Paco!

lördag 14 maj 2011

Grattis bloggen, 1 bast.

Idag var det exakt ett år sen jag skrev mitt första inlägg på gardenfors.blogspot.com. "Alla äggen i samma korg." var den första rubriken. Jag har sammanlagt skrivit 318 inlägg. Det blir mer än sex inlägg per vecka i genomsnitt. Jävlar vad jag hållit igång. Senast jag kollade min statistik hade jag haft över 12000 sidvisningar den senaste månaden. Då har jag till och med klickat i "Spåra inte dina egna sidvisningar". I torsdags hände det för första gången. En kille som jag inte kände igen kom fram och hälsade. Han sa inte att han gillade mina serier, min musik eller mina radio-inhopp. Han sa att han följde min blogg.

Jag tycker det är ganska skoj att skriva här. Det tar inte så mycket tid. Brukar ta mellan 3 och 20 minuter att fixa ett inlägg. Nyligen insåg jag att jag lär mig saker av det här också. Det måste ge en del att öva sig på skriva spontana texter nästan varje dag. Jag jobbar trots allt med ord i allt jag gör.

P.S. Bara 5 dagar kvar av Pacos-Kickstarter-kampanj!

torsdag 12 maj 2011

Min sommar

I slutet på nästa vecka åker jag till Bologna med min mamma och handplockade personer ur hennes närhet (hon har just fyllt 60). Jag är borta en vecka. En vecka efter hemkomsten till Sverige ska jag uppträda och delta i Lång-Kalles sommarkollo. Veckan efter det tar min kusin studenten i Örebro. Veckan därpå åker jag och Frej till Crack-festivalen utanför Rom och uppträder. Efter detta har jag en "lucka" på en månad, sen ska jag försöka ta mig till Comic-Con i San Diego. En vecka efter hemkomst uppträder jag på en festival i Haninge, sen är industrisemestern slut. Då ska jag sitta vid ritbordet och svettas tills min serieroman är klar. Tack för mig, jag heter Simon Gärdenfors.

onsdag 11 maj 2011

Slutspurten





Idag kämpar jag för att få till slutspurten på Pacos Kickstarter-kampanj. Det är alltså dags för ännu ett "öppet brev" till allmänheten:




Hej!

Tack till alla som hjälpt oss med vår tecknade film Paco - the judo popcorn! Vi har nu samlat ihop 66% av vårt mål på Kickstarter och det är mycket bra.

Enda problemet är att TIDEN HÅLLER PÅ ATT RINNA UT. Det är bara 8 dagar kvar!

Lägger du 90 dollar (564 kronor) får du en snygg Paco-tshirt (bild nedan). Det är inte mycket mer än vad en modern märkes-tshirt kostar i en butik. Samtidigt stöder du vår tecknade film.






Självklart kan man fortfarande skänka ett mindre belopp också. Allt från 1 dollar och upp.

Om vi inte uppnår det ekonomiska målet inom de få dagar som är kvar betalar du ingenting. Pengarna dras endast från ditt konto om målet nås.

Det tar ett par minuter att fylla i formuläret för att betala via Kickstarter/Amazon, men det är ganska enkla instruktioner att följa.

Gå in på:

http://www.kickstarter.com/projects/854263039/paco-the-judo-popcorn-a-cartoon-for-kids

Eller uppdatera din donation till ett högre belopp.

Kram Team Paco

tisdag 10 maj 2011

Seriefilmerna jag missade

Det började med att jag missade...

Will Eisner: Portrait of a Sequential Artist

Den gick på bio igår (sista visningen), men det var så fint väder och Finn var hemkommen från Kambodja, så jag glömde helt bort den. Sen missade jag...

Hoppsan!

Min storebror tipsade på Facebook: "Missa inte filmen Hoppsan! från 1955 på SVT1 idag kl 13:00. Povel Ramel spelar serietecknare som riskerar censur. Vågar man hoppas på buskis?". Som tur var spelade David Liljemark in den på VHS, så jag får möjlighet att se den snart.

Filmen ovan blev en "snackis" på min Facebook-vägg och i samband med detta tipsade Johan "trevligast i branschen" Andreasson om...

How To Murder Your Wife

"med Jack Lemmon, från 60-talet. Han spelar serietecknare, och det framställs som att i det yrket är man stenrik, har en butler och lever nån sorts Playboy-liv där man mest är på tjusiga nattklubbar och dricker martinis." Den finns att köpa på DVD för en billig peng. Jag får ta mig i kragen snart och beställa lite ditt och datt från nätet. Har så mycket nya serier att läsa klart först bara.

måndag 9 maj 2011

SPX är över

Vilken helg, alltså. Festat med serietecknare torsdag-söndag. Nu är jag sliten festival-stajl, men börjar så smått komma på fötter igen. Köpte runt 10 fansin, som jag ska läsa snart.

Missas på egen risk: Chico - the hip hop nacho!

lördag 7 maj 2011

Sälja böcker hela dagen

Vi ses på Kulturhusets 4:e våningsplan.

torsdag 5 maj 2011

Världens bästa Karlsson



Kolbeinn Karlsson är en av vår tids ballaste tecknare. Han är dessutom jävligt "skön" som person. Nu ska jag snart sticka och kolla på hans utställning. Mer info om den hittar du i inlägget nedan.

Dagens Paco-remix (Kraftwerk mash up) hittar du här.

onsdag 4 maj 2011

Imorgon börjar SPX så smått

En av årets höjpunkter är den årliga seriefestivalen SPX i Kulturhuset i Stockholm. I år har jag ett eget bord för första gången, närmare bestämt bord nummer 69, mitt emellan Lystring och Världens ende.

På lördag och söndag kommer jag sitta där och sälja/signera böcker, skivor, dvd:er och vykort.

Hannrik Brometersson kommer och bor i min lägenhet över helgen och det innebär alltid skoj dygnet runt.

Jag kommer nog inte hinna med allt detta, men detta är..
Evenmang och fester jag vill besöka i samband med festivalen:

Torsdag den 5:e maj

* Kolbeinn Karlssons vernissage
Stadsbiblioteket, Sveavägen 73, kl 18:00.

* Eva Björkstrands releasefest
Café sodom, Bellmansgatan 24, kl 19:00.

* Förfest med Kartago, Galago & Kolik Förlag
Morfar Ginko, Swedenborgsgatan 13, kl 21:00.


Fredag den 6:e maj

* Galago presenterar: Shannon O'Leary, Mari Ahokoivu mfl.
Scenen Bibliotek Plattan (Kulturhuset), kl 16:00 - 17:00.

* Releasefest för "Swedish Comic Sin"-antologin
Uteserveringen på Debaser Medis, Medborgarplatsen, kl 17:00-19:00.

* Releasefest för Magnus Engströms debutalbum
Folkbaren, Hornsgatan 7, kl 19:00 - 01:00.

* Filmvisning med Kolbeinn Karlsson + fest
Lilla Ukraina, Valla Torg, kl 20:00 - 02:00.


Lördag 7:e maj

* Intervju med Martin Kellerman
Studio 3 (Kulturhuset), kl 15:30 - 16.15.

* Intervju med Dash Shaw
Studio 3 (Kulturhuset), kl 16.30 - 17.15.

* Galago-fest
Stacken, David Bagares Gata 17, kl 21:00 - 02:00.


Söndag 7:e maj

* Spotlight Bryan Lee O'Malley
Klarabiografen (Kulturhuset), kl 12:00 - 15:00.

* Galago presenterar: Gabrielle Bell, Sara Granér mfl.
Studio 3 (Kulturhuset), kl 4:45 - 15:30.

* Ateljé Otecknads utställning
Trettondagsvägen 16, Hägersten kl 16:00 - 22:00.


Dagens Paco-uppdatering hittar du här!

tisdag 3 maj 2011

Jag trodde att jag hade alla nummer av Katten Nisse


I mitt minne köpte jag alla nummer av Nisse som kom ut. När det gick att prenumerera gjorde jag det. När jag gick igenom min samling härom dagen insåg jag att jag saknar 7 av de totalt 54 nummer som gavs ut i Sverige.

Dessa nummer saknar jag av serietidningen Katten Nisse:

#1-1987
#11-1988
#3-1990
#1-1991
#2-1991
#3-1991
#5-1991

Nu börjar jakten.



Och du! Lyssna på en ny galet tung dansremix av Pacolåten här! Dagens mix.

måndag 2 maj 2011

Ikväll: Läsa serier

Har två nya serieböcker med mig hem idag. "Full sysselsättning" av Pontus Lundkvist samt "Mister Wonderful" av Daniel Clowes. Nu: Läsa.







Lyssna på en ny asfet blipp-blopp-remix av Paco-låten här!

söndag 1 maj 2011

Nu blir det alkishumor

I förrgår tog jag ut pengar från en bankomat. Bakom mig i kön stod ett märkbart berusat par i medelåldern. En kvinna med uppenbara alkoholproblem samt en man med uppenbara alkoholproblem. Kvinnan med uppenbara alkoholproblem gick fram till mig.

KMUAP: "Ikväll ska det firas. Det är ju valborg imorgon, men det finns ju inget som säger att man inte kan bli full ikväll också.

Jag: "Nä, man kan ju vara full hela livet om man vill."

KMUAP: "Ååh! Han är lite FILOSOFISK den här killen!"

MMUAP: "Ja, men då kan du ju gifta dig med honom."

KMUAP: "Va?"

MMUAP: "Du grabben! Vill du gifta dig med henne eller?"

Jag: "Ehe... jag vet inte. Är hon rik?"

MMUAP: "Du ska veta att hon har tre barn som KOSTAR JÄVLIGT MYCKET I UNDERHÅLL. Det ska du veta!"

KMUAP: "Du behöver inte bli sotis. Han har säkert redan nån snygg tjej."

Här drar KMUAP iväg en bit med MMUAP och jag hör att dom bråkar. Jag tar ut mina pengar och märker att MMUAP kommer tillbaks mot mig. Jag börjar bli nervös. Han lägger armen runt min nacke.

MMUAP: "Du får ursäkta. Jag ber om ursäkt för henne. Hon är lite berusad."