Wald Entertainment AB

Wald Entertainment AB
Nytt avsnitt av min sitcom "Mina problem" finns nu på Youtube. Klicka på bilden!

fredag 31 december 2010

Simme i chokladfabriken

Hej! I förrgår drack jag en drink som heter Chocolate Martini. Den innehöll någonslags genomskinlig chokladlikör (alltså klar som vatten fast med chokladsmak) och "olive". Det stod liksom "olive" med citationstecken på menyn. Ett visst intresse väcktes. Denna "olive" visade sig vara en slags rund chokladpralin. Hela drinken var en ganska storartad upplevelse för undertecknad.

Imorgon: Simme i chokladfabriken del II

torsdag 30 december 2010

Big city. Al Capone.



En intervju jag gjorde i Chicago tidigare i år. Det roligaste i klippet är väl intervjuarens kroppsspråk och utseende.

onsdag 29 december 2010

Dem eller dom

Jag är lite splittrad vad det gäller orden de, dem och dom. När jag gjorde boken "Lura mig!" var det mycket slang och talspråk i replikerna, men då brukade jag fortfarande köra med de och dem i berättande text. Jag skrev dock orden dom i alla pratbubblor. Min redaktör tyckte att det var förvirrande och sen dess har jag kört rätt konsekvent med talspråks-dom i alla lägen. Ibland vaknar jag upp svettig likt en Vietnamveteran och ångrar mitt beslut.

måndag 27 december 2010

Listan

Idag har jag lämnat in mina kläder på tvätt. Detta leder oss osökt in på...

The Simon Gärdenfors Mönster Jag Helst Klär Mig I Topp-5-Count-Down

5. Rutigt
4. Prickigt
3. Blommigt
2. Randigt
1. Enfärgat

söndag 26 december 2010

Kryckor

Jag har gått på kryckor fyra gånger i mitt liv.

1. Jag var ca 8 år och hade en tävling med en kompis. Den som lyckades hoppa från högst antal trappsteg i en hotelltrappa vann. Jag vann. En spricka i foten, gips och kryckor.

2. Jag gick i mellanstadiet och hälsade på en kompis som hade sommarstuga i Småland. Jag blev biten av en huggorm. Fick kryckor, antihistamin och ett blått ben. Alltså, efter ett tag blev nästan hela benet blått som ett blåmärke.

3. Jag gick i gymnasiet och dansade vilt på fyllan. Jag gjorde något slags hopp, landade snett på foten och stukade den. Vristen svullnade upp rejält och jag fick gå på kryckor i några dagar.

4. Jag var runt 25 och skulle uppträda med Las Palmas i Gagnef. Jag var full, hög och hittade på en helt ny dans. Mitt knä hoppade ur led och jag fick både stödstrumpa och kryckor. Jag lyckades dock genomföra spelningen.

lördag 25 december 2010

Jag läser mera böcker

En fin grej med att vara på resande fot är att man hinner läsa en hel del. När jag var i Skåne läste jag ut "Kavalier & Clay". Den var schysst, men jag hade nog väntat mig mer efter hela hypen och allt det där. På flygplanet påbörjade jag den där boken om nätpirater som jag köpt på Ordfronts julrea. Den slukade jag i ett nafs och nu har jag satt igång med Donna Tartt's "Den hemliga historien". Både Mats och Melika nämnde den som något av en en favoritbok, så jag ger den en chans trots citatet på framsidan av den senaste pocketutgåvan. Jag tänker inte sprida hatstämningar genom att citera.

fredag 24 december 2010

han, BC

Vad världen behövde! Ännu en amerikansk bloggare som skriver om "The 120 Days of Simon". Den här gången är det en intresserad individ som har gjort sin research.

"I wanted to find out more about Simon Gardenfors and starting searching the internet."

Oj, oj, oj... vad är det han har lyckats gräva fram? Läs allting här.

torsdag 23 december 2010

Simon Grandfather

Jag läste fel på det jag själv skrivit på min egen facebooksida. Jag tyckte att jag länkat till "grandfather.blogspot.com".

onsdag 22 december 2010

Vem kom först?



Personligen skulle jag nog hävda att Karl-Alfred var den förste riktige superhjälten. Obs! Jag vet att det är en hårfin bedömning. Finns det någon tidigare seriefigur med superkrafter?

tisdag 21 december 2010

"120 Days of Simon" = Best nonfiction comic 2010!


MTVs Splash Page har utsett "120 Days of Simon" till årets bästa "nonfiction comic". Härligt. Gardenfors.blogspot.com har hela listan!

måndag 20 december 2010

Sällskapsresan 2 – Snowballer

Förklaring till skämtet i rubriken

Igår var jag på den feta Chatuchak-marknaden. Den är 112 000 kvadratmeter stor. Jag har köpt klistermärken, prickiga kalsonger och randiga tröjor.

söndag 19 december 2010

Sällskapsresan eller Finns det svenskt thaimat på hotellet?

Visst är jag smickrad över att Fantagraphics plockat upp "The 120 Days of Simon" i sin webshop, men dom kallar den för... mysporr?

"Lest we show exclusive fealty to Fantagraphics, the bookstore also carries a full line of alternative comics and classics from our esteemed colleagues. We like THE 120 DAYS OF SIMON, which chronicles a 4-month tour by Swedish cartoonist and rap star (?) Simon Gärdenfors. Unlike the cloying cuddle porn that characterizes many Top Shelf productions, this book is... uhm, well... OK. It's cuddle porn, too. But it's Swedish! A good read for $14.95."

fredag 17 december 2010

Good night, Seattle, we love you

Tänk! Ödet ville att det skulle dyka upp en ny recension av "The 120 Days of Simon" samma dag som Jag kollade internet nere i foajén. Så nu kan jag börja mata på.

Comicbuzz skriver:

"The story has it all love, great characters, funny situations and lots of emotion. The graphic is very entertaining and you never know what’s coming next."


Och hela recensionen hittar ni här.

torsdag 16 december 2010

Sällskapsresan

Asienresan har börjat och just nu är jag i Bangkok. Jag sitter och ritar vid samma bord som Finster. Här finns stark mat och en pool längst upp på taket. Har hittills inte känt av något av det Kinesiska restaurang-syndromet.

söndag 12 december 2010

Reslust

Nu är jag hos min brorsa och jag lämnar landet om några timmar. Vi ses!

fredag 10 december 2010

Dagens outfit

Igår hade jag 7 lager tyg på överkroppen. Ett linne, en t-shirt, en sweatshirt, två stickade tröjor, en luvtröja och en jacka. Vilken jävla grej.

torsdag 9 december 2010

Gott nytt år.

Idag kommer årets sista Rocky Magasin ut med ett gäng sidor jag gjort. Jag har skrivit på för ännu ett år med denna tidning. Det blir alltså mer förhandspubliceringar ur min kommande bok under 2011.

onsdag 8 december 2010

På allmän begäran



Jag får massor med brev och alla verkar vilja ungefär samma sak.

"Simon, kan du inte publicera ännu fler länkar till recensioner av dina böcker?".

OK, OK, här kommer en ny. Denna gången är det Optical Sloth som tycker att "The 120 Days of Simon" är "fascinerande" och en "absolut fängslande berättelse" om man ska tro Google translate.

Läs mer här

Om du känner någon som kan engelska så är detta en perfekt present och beställs lättast här.

måndag 6 december 2010

Grill sans


Det var nog 10 år sen jag, Core och Finsta gjorde det här typsnittet.

lördag 4 december 2010

Längtan

Den bok jag ser mest fram emot i hela världen är Joe Matt's kommande serieroman. Den ska handla om hans nya liv i Los Angeles. Jag vågar inte hoppas på för mycket. Jag diskuterade saken med Mats Jonsson för ett tag sen, som trodde att vi skulle få vänta i minst 9 år till, men detta citat från en ny intervju gjorde mig svettig:

"hopefully, this book will be finished by the summer of 2011, if not sooner! Hopefully! PRAY FOR ME!! Thank you."

fredag 3 december 2010

Köp alla klappar från Simon G!




Nu är det åter dags för gemensam masskonsumtion. Vi snackar givetvis om Festivus, Hanukkah, Jul och Kwanzaa.


Hitta allting här!


Det finns 10 saker att köpa som jag är inblandad i. Böcker, skivor... och nu säljs även mitt gamla TV-program på DVD hos Larrys corner.

Här är alla julklappstipsen:

01. Turist (seriepocket): 180:- (inkl. frakt)
02. Lura mig! (seriebok): 109:- (inkl. frakt)
03. Direkt från Hjärup (seriehäfte): 37:- (inkl. frakt)
04. Simons 120 dagar (seriepocket): 64:- (inkl. frakt)
05. Nybuskis (humorpocket): 42:- (inkl. frakt)
06. Utvalda Demolåtar (Las Palmas-skiva): 100:-
07. Vi blir i familjen (Las Palmas-skiva): 100:-
08. Panik (Far & Son-singel) 50:-
09. Att leva med skammen (Simon G-skiva): 130:- (inkl. frakt)
10. The Simon Gärdenfors Skräpkultur-show (dubbel-DVD): 200:- (inkl. frakt)



Hitta allting här!


Om ni bor i Stockholm kan ni slippa frakt på vara #1, #9 & #10 om ni traskar till Larrys Corner, Grindsgatan 35, Stockholm.

torsdag 2 december 2010

Torsdagsmys

Idag är det torsdag och då blir det Open book, som jag skrev om för ett par dagar sen. Folk har undrat hur det går till när vi jammar ihop teckningarna. Här är en animation som vi gjorde för ett tag sen som illustrerar detta. Just denna teckning gjorde vi på en vägg.

Open Book Jam-session Stockholm 090903 from Open Book on Vimeo.

onsdag 1 december 2010

Radio days

Idag 11.15 - 12.00 medverkar jag i p3. Om ni missar detta kommer jag snart att lägga upp en länk här: ____________________________ öh ingen direktlänk men klicka här och sen på "senaste sändningen" om du läser det här idag. Idag är det onsdagen den 1:a december.