Wald Entertainment AB

Wald Entertainment AB
Nytt avsnitt av min sitcom "Mina problem" finns nu på Youtube. Klicka på bilden!

torsdag 30 september 2010

"Jag anser att Simon Gärdenfors är en av Sveriges, om inte bästa, så iallafall mest intressanta rappare."

Lite åsikter om min nya skiva från Internetzombierobots.

onsdag 29 september 2010

Serier och zerier



Några amerikaner har en serie-podcast som mest handlar om superhjältar. 11 O'Clock Comics. Vince, som är en av programledarna hade i alla fall läst "the 120 days of Simon" och pratar om den i över 10 minuter. Han säger "I loved it, it was great" och kallar den "totally enthralling". Bland annat. Dom spelar dessutom "Spökskrivare" med Las Palmas som avslutningslåt.

Snacket om min bok börjar ca 4 femtedelar in i programmet. Den som inte orkar lyssna på 2 timmar om G.I. Joe och Conan kan ju hoppa dit.

Här är den.

Om länken ovan inte funkar, lyssna på avsnitt 112 här.

tisdag 28 september 2010

Rapport från Bokmässan

InterCity. Kaffe. Branco-boll. Läsa Kavalier & Clay. Träffa Aggro. Mässan. Gratis öl och chips. Kycklingspett. Galagofest. Däcka hos Hanna & Bromander. Signera böcker. Världens Ende-fest. Broccoli-paj. Rappa. Burger Kings Hot Fries ur snackspåse. Kolla på halva Chasing Amy hos Aggro. Jäger. Chicken tikka. Intervju med web-TV. Läsa Galago #100. Ordfronts förlagsmiddag. Mobilen trillar bakom. Fiska upp den med tejp på pinne. Starköl med serietecknare. Bakfull. Macka med manchego och hjortronsylt. Americano. Åka buss hem. Läsa Wanloo-bok. Kolla på dokumentären "Snowballeffect". Lyssna på SModcast. Sova. Läsa halva Världens Ende.

måndag 27 september 2010

Tillbaks i mitt hem

Hemma igen efter bokmässan. En av de stora höjdpunkterna var att få träffa Mark Singleton för första gången.

lördag 25 september 2010

fredag 24 september 2010

Hej!

Nu är jag i Göteborg. Galago nummer 100 har kommit och den verkar mycket bra. Idag ska jag signera kl 18 och sen rappa på Bezdomny runt 23:30.

När jag åker tåg brukar jag sno tidningar och kaffe från förstaklassvagnen. Nu har dom bytt ut sitt utbud av vanliga dagstidningar mot tidningen "Äffärsresenären". Dom har löst problemet med lågliv som snattar blaskor. Dom har gjort en tidning som vi inte ens vill kasta gamla dubbdäck efter. Dom gör det allt svårare för oss unga vuxna.

onsdag 22 september 2010

Simons 4 dagar

Nu ska jag börja packa inför bokmässan. Jag ska bo hos kompisar och jag börjar med dom schyssta lirarna Bromander och Hanna P

tisdag 21 september 2010

Glöm inte spelningen på fredag!

Jag kommer att uppträda ca 23:30!


FESTA INTE MED CHEFEN/RELEASEFEST FÖR VÄRLDENS ENDE

Fredag den 24:e sep, 19:00 - 02:00, Bezdomny, Tredje långgatan 13A.

Inträde: 80:- (då ingår ett ex av antologin Världens Ende)
...
På scen:
Simon G
Sandro M
Kraftslav
Hovstaterna

DJ''s:
Siska Humlesjö
Klas Andersson

måndag 20 september 2010

Bokmässan-enkät

På torsdag åker jag till Bokmässan i Göteborg för att träffa kompisar, rappa på en klubb och försöka ha roligt. Under mässhelgen signerar jag enligt följande:

Fredag 24/9 kl 18.00
Lördag 25/9 kl 16.00
Söndag 26/9 kl 14.00

Galagos monternummer är A01:40.

Annars hänger jag runt i montern lite då och då, så om inte signeringstiderna passar kanske jag är där i alla fall. Jag kommer att sälja diverse Simon G-relaterade produkter. Är det något speciellt som önskas så förhandsboka här i kommentarfältet. Det som finns i mitt privata lager är:

01. Turist (seriepocket): 100:-
02. Lura mig! (seriebok): 100:-
03. Direkt från Hjärup (seriehäfte): 50:-
04. Simons 120 dagar (seriepocket): 50:-
05. Nybuskis (humorpocket): 50:-
06. Utvalda Demolåtar (Las Palmas-skiva): 100:-
07. Vi blir i familjen (Las Palmas-skiva): 100:-
08. Panik (Far & Son-singel) 50:-
09. Att leva med skammen (Simon G-skiva): 100:-
10. T-shirt (med Simon G-motiv): 150:-

Jag tar med det som folk vill ha.

Slutligen tänkte jag fylla i Loka Kanarps bokmässeenkät. Lokas original hittar du här.

Namn: Simon Gärdenfors
Hemort: Stockholm
Jag har varit på bokmässan i Göteborg (ggr): 12 gånger, om jag inte räknar fel.
På årets bokmässa ska jag: Gå på Galagofesten på torsdag, Rappa på Världens ende-festen på fredag, äta middag med Ordfront på lördag och signera saker under hela mässan.
Mitt bästa bokmässeminne: Min första bokmässa 1997. Någon gång ska jag publicera serien här jag gjorde om den mässan. Publicerades i fansinet Ukraina #6 från 1998.
Några böcker som jag ser fram emot: Självbiografiska fansin.
Jag hoppas få se: Ett roligt flipperspel i Kraft & Kultur-montern.
Jag hoppas slippa: Den värsta bakfyllan.
Mitt bästa bokmässefynd: Aggros serier.

lördag 18 september 2010

Utförsäljning! Allt ska finnas kvar!





Det finns två saker jag har gjort som bara går att köpa genom Larrys Corner. Det är min debutserieroman "Turist" och min nya skiva "Att leva med skammen" på hemmagjord CD-skiva.

Turist: 150:- (signerad)
Att leva med skammen: 100:- (signerad)

Om du inte bor i Stockholm kontaktar du Larry här.

Porto kostar då 30 spänn extra. Skriv ett meddelande till Larry med vad du vill köpa, så beskriver han exakt vad det kommer att kosta och hur du ska göra för att betala och så.

onsdag 15 september 2010

Babbel-Babbel

Jag skojar till det i radio. Jag har svårt att hitta en bra länk, men jag var med onsdag 15 september ca. kl 11:00-12:00. P3:Populärs hemsida hittas här i alla fall.

Det går att lyssna på över nätet på något sätt i alla fall.

tisdag 14 september 2010

Serier på film

Imorgon, onsdag kl 11 ska jag vara med i p3:Populär. Vi ska bl.a. diskutera Marmaduke och andra tecknade figurer ur gärdsgårdsdivisionen som är på gång för bio. Tipsa mig gärna om andra. Jag har hört rykten om både Marvels Thor och DCs Gröna Lyktan.

måndag 13 september 2010

Jag ska rappa i Göteborg


Nästa vecka åker Simon "Sveriges koffein" Gärdenfors till Göteborg. Jag kommer att uppträda på releasefesten för mina kompisars bok "Världens ende". Dessutom kommer jag hänga mycket på bokmässan och signera och festa. Se "Aktuellt med Simon G" ovan.

söndag 12 september 2010

Hejdå, Finland



Nu är det bara en dag kvar här. Igår läste jag den finske serieskaparen Jyrki Nissinen för första gången. Hittade en tidning han gjort med engelsk undertext. Jag har inte skrattat så högt och så många gånger åt en serie på länge. Bilden ovan är från en annan serie han gjort. Den fanns tyvärr inte översatt.

lördag 11 september 2010

Henning Wagenbreth



Igår var jag på en utställning här i Finland. Det var en serieutställning med tyskar. Fan vad jag gillar Henning Wagenbreth och hans estetik.

fredag 10 september 2010

Nixi

Helsinki ser ut som en blandning av Stockholm, Malmö och Göteborg.

torsdag 9 september 2010

Sigmund G

Nu åker jag till Helsingfors för första gången i mitt liv. Natten innan jag ska resa drömmer jag alltid svettiga drömmar om att missa flygplan. Så även i natt, trots att det är båt vi åker. Enligt Freud är jag alltså egentligen rädd för att missa ett "skjut".

tisdag 7 september 2010

Moto Hideyasu


När var i Japan första gången 2005 upptäckte jag Moto Hideyasu. Eller egentligen var det Malin Rosenqvist, en av dom jag reste med, som sa: "Jag hittade en bok med något som liknar din seriefigur, Simon". Det kändes som att hitta den japanske motsvarigheten till mig själv. Jag äger numera 5 böcker av killen, men fattar inte riktigt vad dom handlar om. Dom verkar bra. Många serier har en skivsamlare i cowboyhatt i huvudrollen. Jag gillar att titta på bilderna.

Plötsligt är vi "label-mates" i och med att Top Shelf inkluderat honom i en antologi. Jag har inte fått tag på boken ännu, men snart kommer jag att kunna läsa en serie av Moto Hideyasu på engelska. Jag tror att det är detta som kallas "spänd förväntan".

måndag 6 september 2010

Jag försöker ha samma inställning som en gammal gubbe


Att teckna en serieroman tar tid. Det är en långsam process och för att hålla sig motiverad krävs att man jobbar med sin inställning. Min nya grej är att tänka som en nybliven pensionär. Jag tänker mig en äldre man med en hobby. Han älskar att gå ner i källaren och pyssla med ett stort modellskepp. Han klistrar och målar och visslar på en glad trudelutt. Det är den känslan jag försöker mana fram när jag sitter vid ritbordet. Att njuta av pysslandet. Det funkar överraskande bra.

söndag 5 september 2010

Jag har blivit med bokare


Vill du boka mig till att rappa på någon klubb eller liknande, så kontakta min bokare Uno på Lucky you. Han är hemskt trevlig.

lördag 4 september 2010

The entertainer

Ikväll spelar jag på Kägelbanan, och titta så mycket grejer jag är inbokad på, ovan!

Jag har blivit intervjuad, säkert ett tresiffrigt antal gånger, men jag är ändå besviken. jag är besviken på att jag aldrig fått frågan "Hur hinner du med allt?". Folk som är betydligt mindre produktiva än jag har fått den frågan. Om någon reporter någon gång i framtiden skulle kläcka ur sig just "Hur hinner du med allt?", skulle jag svara: "Det gör jag inte, höll jag på att säga. Jag får prioritera bort en hel del. Jag skulle till exempel vilja spendera betydligt mycket mer tid tillsammans med min familj." Sen skulle jag blinka åt journalisten, på ett sätt som inte kan tolkas som annat än sexuellt.

fredag 3 september 2010

Radio Raheem

Jag ska vara med i P3 när jag kommer hem från Finland. Ni gissade rätt! Det är "Styrelsen" i P3:Populär kl. 11 den 15:e september.

torsdag 2 september 2010

Tryck in fliken och öppna


Jag ska till Finland i nästa vecka. Jag ska åka till Helsinki Comics Festival med Galago. Ska bli fett. En av sakerna jag ser fram emot är att komplettera min samling saftförpackningar av märket Trip. Min syrra kallade denna typen av tetra för "Juice-strut" när hon var liten.

Jag saknar den svarta med apelsin, samt den med jordgubben och hallonbarnet som spelar tennis.

onsdag 1 september 2010

Vinn biljett till min show på lördag.

Tävla och vinn biljetter för dig och en vän. Maila mig på gardenfors[snabel-a]email.com eller kontakta mig på Facebook. Jag lottar ut ett större antal "friplåtar".

21.30-22.30
OBS Kulturkvarten ger: Simon Gärdenfors. Förband Tomas Halling.
Kägelbanan västra